KJØKKEN PÅ BUDSJETT

Maling av kjøkkenfrontene, blanke knotter og nye fliser gjør mye for kjøkkenet, uten å koste skjorta.

Ifølge eiendomsmelgerfullmektig i Schala & Partner Bjørvika, Henrik Stråkander, er det ikke alltid nødvendig å kjøpe nytt kjøkken. – Hvis kjøkkenfrontene er av god kvalitet, blir de som nye med maling. Puss ned frontene, sparkle over merker og hull, og ta fatt på penselmalingen, forteller Stråkander.

Det tar ikke mange dagene å male kjøkkenfrontene, og sette på nye knotter.

Nye knotter

Så snart malingen er tørket, kan den morsomme delen starte. En rekke forretninger selger rimelige knotter, i like god kvalitet som de dyre kjøkkenforretningene. Gå gjerne for små runde knotter i krom, som plasseres midt på dørene og skuffene. Det er alltid en fordel med knotter i samme stil som blandebatteriet og hvitevarene. Hvis du liker å skille deg ut, er det også trendy å blande stål og messing. Enten i vasken og blandebatteriet, eller på knottene.

Hvis du er i tvil om flisfargen, er det alltid lekkert å gå for fliser ton-i-ton med veggfargen.

Blanke fliser

Fliser trenger ikke å være dyrt, og er en av de smarteste investeringene på kjøkkenet. – Nye blank fliser ton-i-ton med kjøkkenfargen, gjør selv den mest erfarne kjøkkeneksperten i tvil. Det er utrolig hva et budsjett på et par tusenlapper gjør med kjøkkenet, sier Stråkander.