BAD PÅ BUDSJETT

Vi gir deg tips på hvordan badet kan pusses opp på 1-2-3 uten å koste skjorta.

Schala & Partners får mange spørsmål om oppussing av bad. Heldigvis er det ikke mye som skal til før badet blir betydelig oppgradert med enkle grep. – Det blir fort dyrt hvis badet totalrenoveres med montering av gips, membran og fliser. Hvis du ikke ønsker å renovere badet, anbefaler jeg å bytte ut vasken, blandebatteriet og speilet, forteller eiendomsmegler i Schala & Partners Carl Berner, Alexander Vu Tran.

Mange dropper nye fliser, og går i stedet for ny vask, blandebatteri og stort rundt speil.

Gode tilbud

De fleste rørleggerforretningene har tilbud på vask og blandebatteri. Hvis du ønsker å sette bort hele jobben, har en rekke rørleggerforretninger fastpris på montering av blandebatteri. – Når vask og blandebatteri er montert, kommer du langt med et trendy rundt speil. Store runde speil gjør seg på badet, og kan kjøpes både på nettet og i interiørforretninger, påpeker Vu Tran.

Maling av fliser

Stadig flere velger å male flisene, som gjør badet nytt på 1-2-3. Hvis flisene skal males må både flisene og fugene rengjøes nøye. Alt fett må fjernes fra flisene og fugene, og det anbefales å vaske med et alkalisk og surt vaskemiddel. – Kraftvask kan brukes på gulv med sluk, men gulvrens fungerer også bra. Uansett hva slags vaskemiddel du bruker, må det vaskes godt og grundig. Når vaskingen er i mål, skylles gulvet med rent vann, forklarer Vu Tran.

Husk grundig rengjøring av flisene og fugene før du begynner å male. Hastverk er lastverk.

Overhold tørketiden

Når alt er vasket og skylt, brukes slipepapir på flisene. Husk å fjerne alt støvet før du setter i gang med overmaling. Det fungerer bra med en sterke gulvmaling på veggene, mens gulv bør males med epoksymaling. – Så lenge herdetiden overholdes, og malingen tørkes før neste strøk, holder malingen i mange år, avslutter Vu Tran.