MINIFERIE TIL ØYENE

Fra Aker Brygge går fergene til perlene i Oslofjorden, og det koster ikke mer enn en vanlig trikkebillett.

Du trenger ikke egen båt for å nyte sommerdagene i Oslofjorden. Fergene til Langøyene, Gressholmen, Bleikøya, Nakholmen, Lindøya og Hovedøya koster kun 72 kroner tur retur. Alt som trengs er en billett via Ruters billettapp, som enkelt lastes ned på mobilen din.

Ta med badetøy

Enten du kun ønsker å sitte på fergen og slikke sol, eller å gå i land på øyene, får du den beste sommerstemningen. En rundtur til øyene med fergen tar cirka 60 minutter, og er ideelt for alle som elsker båtlivet. Hvis du heller ønsker å bade, er det nok av bademuligheter på de idylliske øyene.

Hovedøya

Det tar kun fem mitter med båt fra Aker Brygge til Hovedøya. Den vakre øya har en rekke badeplasser, skog og spennende kulturminner etter et cistercienserkloster fra 1147. Øya har også kanonbatterier fra 1808 og to krutthus som tidligere ble disponert av Forsvaret.

Det er mange som drar til Hovedøya når solen skinner, og det kan fort bli trangt på fergen.

Sommerhytte i Oslofjorden

De andre øyene ligger som perler på snor etter Hovedøya, men tar litt lengre tid å komme til. Det tar ti minutter med ferge til Nakholmen, Bleikøya og Lindøya, som har like høye kvadratmeterpriser som Holmenkollen og Nordstrand. Her ligger det flere hundre små hytter, malt i rødt, gult og grønt. Hyttene ligner små miniatyrhus, fordi de ikke er større enn 30 til 40 kvadratmeter.

De fleste av hyttene på Bleikøya går i arv fra familier, men noen hytter selges til høye summer.

Populært badested

Gressholmen er godt besøkt om sommeren, og er en stor favoritt for mange som liker å bade i Oslofjorden. Det er også en del som drar til Langøyene, hvor du kan overnatte i telt i to dager på nordre del av øya. Hvis du ønsker å overnatte flere netter, trenger du tillatelse fra Bymiljøetaten.