GRØNN JUNGEL

Store grønne planter er like viktig som de siste interiørtrendene, og plantene styles i alle rom.

De vakre grønne plantene har en like stor rolle som interiøret, og settes ofte inntil hverandre i grupper. Vakre juveler som Arekapalme, Fiolinfiken, Monstera og Strandpachira står inntil sofaer og stoler i stuen, på kjøkkenet, badet og soverom. Enkelte innreder også vaskerommet med grønne skatter som Aloccia og ulike kaktusvarianter.

Monstera er en trendy grønn plante som vokser villig og er dekorativ, uten å trenge mye stell.

Tenk kreativt

Det er lekkert å gruppere store planter inntil hverandre, og ha planter på hver side av sofaen og stolene i stuen. Gå gjerne for lik farge på pottene for å ha en helhetlig stil, og vær ikke redd for å plassere plantene på uvante steder. Store planter er like lekkert på stuebordet, som på kjøkkenbenken. Det er bare fantasien som setter grenser for hvor plantene kan plasseres.

Grønne planter som vokser villig, kan holdes nede ved å klippe av bladene som settes i vaser.

Lettstelte favoritter

De samme plantene går gjerne igjen i interiørbladene, men det er ikke alle plantene som er like enkle å holde i live. Hvis du ønsker lettstelte planter, anbefales blant annet Zamioculcas Zamiifolia, Dracaena og Svigermors Tunge. Felles for plantene er lite behov for vanning og stell, som passer alle med travle liv. Det koster å stadig bytte ut planter, og det er smart å gå for planter som er tilpasset livsstilen din.