DEN NYE HVERDAGSLUKSUSEN

Vakre blomster får oss i godt humør, og har blitt den nye luksusen mange unner seg.

Friske blomster er like populært som grønne planter, og det kjøpes snittblomster som aldri før. Roser og liljer er en stor favoritt hos mange, men det er lite som kan sammenlignes med peoner. De vakre sommerblomstene er kun til salgs et par uker om sommeren, og rives bort fra butikkene på 1-2-3.

Blomsterbuketter får oss i godt humør – og gir lettjente bonuspoeng. Hvem trenger vel ikke det?

Viktige huskeregler

Blomstenes holdbarhet avhenger av et par enkle tips: Bruk alltid en ren vase, snitt blomstene med en ren kniv for et rent snitt og tilsett holdbarhetsmiddel i vannet. Posen med holdbarhetsmiddel gir ikke bare næring til blomstene, den holder oss bakteriene i sjakk.

Riktig snitt

Skrånittet bør være tre til fem centimeter langt, for å få den beste oppsugingsevenen til blomstene. Stilkene kan gjerne ettersnittes hver dag, for å bevare blomstene enda lenger.


Bruk rene vaser. Bakterier er vanligste årsaken til at friske blomster henger etter kort tid.

Få blomstene i vann

Så snart blomstene er snittet, og de nederste bladene er fjernet, bør blomstene settes i vann fortest mulig. Blomster som blir liggende på kjøkkenbenken, tørker ut snittflaten og gir dårliger holdbarhet.