FØLG MAGEFØLELSEN

Hvis du velger en eiendomsmegler du har tillit til, er sannsynligheten stor for at boligkjøperne også liker megleren.

Ifølge eiendomsmeglerfullmektig i Schala & Partners Sagene, Marcus Egeland, har magefølelsen alt å si når du skal velge megler til salg av boligen din. Hvis du ikke har riktig kjemi, kan det være et varsel om at boligkjøperne heller ikke kommer godt overens med megleren, sier Egeland.


Boligselgere foretrekker meglere som er lokalkjent, og som vet svarene til boligkjøperne.

Lokalkjent megler

Det lønner seg å velge en megler som har solgt flere eiendommer i området. Lokalkjente meglere har opparbeidet seg god kjennskap til områdets styrker og svakheter, og har kunnskap til å lande boligsalget. – For boligselgere er det betryggende med meglere som har kunnskap om nærmiljøet, og som vet svarene til boligkjøperne. Ofte er det nettopp bekreftelsen på gangavstand til skole og barnehage, eller aktivitetstilbud i bydelen som er utslagsgivende i budrunden, påpeker Egeland.

Gode resultater

Selv om megleren både er lokalkjent, faglig dyktig og har tillit, er det avgjørende å velge en megler som leverer gode resultater. – En dyktig megler kjenner markedet like godt som sin egen lomme, og har god erfaring med riktig prisantydning, påpeker Egeland.

Schala & Partners Sagene møter boligkjøperne på sosiale medier – og ikke minst på telefonen.

Realistisk pris

En megler som har holdt på en stund, har god kjenneskap til kjøperne i nærområdet. – Vi møter boligkjøperne daglig på sosiale medier, visninger og ikke minst på telefonen. Kunnskap om hva kjøperne er på jakt etter er viktig for å sette riktig pris. Prisen vi går ut med må være realistisk for å få godt med folk på visninger. Prisen skal gjenspeile det folk er villig til å gi, og sikre at de som kommer på visning kan finansierer boligen, avslutter Egeland.