VEKST I UTLEIEPRISENE

Leieprisene steg med 2,0 prosent i de store byene i andre kvartal 2019. Det siste året har leieprisene steget med 2,7 prosent.

Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Ifølge
administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, har leieprisene vokst svakt i alle byene det siste året. Det eneste unntaket er Stavanger og Sandnes, hvor utviklingen har vært flat.

Moderat økning

Sterkest leieprisutvikling i andre kvartal hadde Bergen, Trondheim og Oslo med en oppgang på henholdsvis 6,3, 2,3 og 2,0 prosent. Leieprisene i Stavanger og Sandnes sank med 5,7 prosent. Oslo, Trondheim og Bergen har sterkest vekst i leieprisene det siste året, med en oppgang på henholdsvis 3,1, 2,0 og 1,9 prosent. Til sammenligning har prisene steget med 0,1 prosent det siste året i Stavanger og Sandnes.

Stabilt antall

Antall boliger til leie på finn.no i de store byene ved inngangen til tredje kvartal er 3309. Av disse er 1539 i Oslo, 760 i Bergen, 474 i Trondheim og 536 i Stavanger og Sandnes. – Tilbudet av boliger for leie er stabilt sammenlignet med forrige kvartal. I august er det studiestart på landets studiesteder, og mange av landets studenter finner seg et sted å bo. Vi forventer at antall boliger til leie på finn.no vil øke markant inn i tredje kvartal, avslutter Dreyer.