Gjør interiørkupp på loppemarked

Her er tipsene for å gjøre interiørkupp på høstens loppemarkeder.

Sommeren er over og et sikkert høst-tegn er at loppemarkedene dukker opp over hele byen. Ikke bare er det en mulighet til komme seg ut en tur i den deilige høstluften – det er en anledning til å gjøre noen skikkelige interiørkupp til boligen. Her er tipsene for å lykkes.

1. Vær tidlig ute

Det er flere interiør-interesserte og loppejegere som er ute i same ærend som deg, så sørg for å møte opp første dagen, og vær på plass til åpningstid. Da har du muligheten til å få kloa i de beste kuppene. 

2. Dra på loppemarkeder utenfor sentrum

I sentrumskjernen er det mange om beinet, og ofte stappfullt. Om du tar turen til markeder litt utenfor byen lan du gå i fred og det er færre interesserte, så dermed større mulighet til å få det du liker for deg selv

3. Se potensiale 

Et slitent trebord eller en rusten lampe kan bli som nye om du sliper, pusser eller fikser. Tenk over hvilke typer former, materiale og stil du er ute etter, og kjøp ting du kan gjøre i stand med enkle grep. 

4. Tenk på helheten

Det kan være lett å la seg rive med og kjøpe ting du egentlig ikke trenger. Tenk på interiøret du allerede har hjemme, og gå for det du ser for deg kan passe inn i helheten. Hvilke materialer og fargetoner har du allerede? Hvor i rommet mangler du et møbel eller noe å pynte med? Ved å tenke deg om en ekstra godt, kan du finne ting som du faktisk får bruk for. 

5. Kjøp av selgere med annen smak enn deg

Det kan være penger å spare på å kjøpe av en person som du merker har en helt annen estetikk og smak enn deg. Det som for deg er en skatt, vil de kanskje ikke se på som like verdifullt. Om du merker at personen som selger ikke ser like mye verdi som deg i en gjenstand, prøv deg på å foreslå en lav pris- og forhåpentligvis kan du gjøre et kupp. 

6. Finn inspirasjon

Kikk i interiørblader eller i interiørbutikker og finn inspirasjon. Ser du noe du liker, kan du lete etter ting i samme stil på loppemarked, som gjerne er rimeligere- og helt unikt.