OPPUSSINGEN DU TJENER PÅ VED SALG

Ved boligsalg ønsker alle å tjene noen kroner. Her er tipsene til oppussingen som kan gir deg mer igjen for pengene ved salg.

Et vanlig spørsmål når man skal selge er hva man bør pusse opp og ikke ved salg. Hva gir valuta for pengene? Ifølge Katrine Solvåg, eiendomgmegler i Schala&Partners gjelder det å tenke helhetlig når du pusser opp før salg, noe som kan føre til økt interesse hos potensielle budgivere.

Mal overflater

Det trenger ikke være de største grepene som skal til for å høyne boligens verdi. Malte vegger og plettfrie overflater gir et godt inntrykk, forteller Solvåg.

De fleste boligkjøpere ønsker at boligen skal være helhetlig og gjennomført. Dersom man går med planer om å male en vegg kan det være en fordel å i tillegg male hele rommet og i tillegg male tak, lister og rundt vinduene når du først er i gang. En strøken leilighet gir et bedre inntrykk.

Fokus på oppholdsrom

Det kan være en fordel å fokusere på rom som stue og kjøkken dersom man ønsker en høyere interesse rundt boligen, og dermed flere budgivere.

Oppholdsrom kan se ut til å gi uttelling på lønnsomhet, i hvert fall i form av at det er mer interesse for boligen og interessenter gir uttrykk for at de liker det de ser. Dette resulterer ofte i mer aktivitet i budrundene. 

Profesjonell hjelp 

Dersom du tenker på å gå løs på større oppussings-prosjekter før salg, lønner det seg å få profesjonell hjelp, mener Solvåg.

Vi ser en tendens til at boligkjøpere har sans for profesjonelt utført arbeid, i motsetning til oppussing gjort av selger selv. Bruk profesjonell hjelp om du skal pusse opp større prosjekter før salg, som for eksempel bad eller kjøkken. Mange kjøpere er glade for å slippe å pusse opp badet, som det er kostbart og tidkrevende å gjøre noe med. Dersom badet er pusset opp av fagfolk og framstår som nytt og lekkert, kan det øke interessen hos flere potensielle kjøpere.