DE BESTE STEDENE Å SPISE TAPAS I OSLO

Hold på den sommerlige følelsen litt lenger med en smak av Spania – her er guiden til de beste tapasrestaurantene i Oslo.

BON LIO

Foto: DN/ Fartein Rudjord

Bon Lío kaller seg en «gastrobar de puta madre». Bokstavelig talt betyr ordene «puta madre» på spansk «horemamma», men uttrykket brukes i betydningen at noe er «sjukt bra». Og ifølge alle anmeldelsene og det gode ryktet til restauranten er den nettopp det. Bon Lío er seriøs kokkekunst, men har en leken og uformell profil.

Restauranten flyttet inn i nye lokaler 1. September, i Sofienberggata 17 på Grünerløkka.

TXOTX

Restaurantguiden v/TXOTX

Nederst på Grünerløkka finner du Txotx- en tapasrestaurant med rettene pintxos og raciones. Pintxos er Nord-Spania og baskernes tapas, små matbiter holdt sammen med tannpirkere, som på enkelt vis telles opp når du skal betale. I tillegg kan man bestille fra en videre meny av raciones – varme små retter. La deg også imponere av kelnerne som heller den tradisjonelle baskiske sideren fra en armlengdes høyde og ned i glasset ditt – eller prøv selv!

Txotx ligger i Trondheimsveien 2 på Grünerløkka.

ESCALON

Foto: Escalón

Escalón, som ligger på Tjuvholmen, beskriver seg selv som et fargerikt og folkerikt sted. Her holder de fast på sine tapas-klassikere, som spanske kjøttboller og bacondadler. Samtidig utvikler de stadig nye retter på menyen, så her finner man noe for enhver smak. Med beliggenhet på Tjuvhomen kan du i tillegg sitte rett i sjøkanten og nyte sola og havet.

Escalón finner du på Bryggegangen 8 på Tjuvholmen.

DELICATESSEN

Foto: ArrivalGuides

Tapas-klassikeren Delicatessen på Grünerløkka har etterhvert også åpnet avdelinger på både Majorstua og Aker Brygge. Restaurantene har alle en uformell, intim og koselig atmosfære. Her finner du både moderne tapas og de mer kjente klassiske tapasrettene som albondigas, chorizo, oliven, brød og alioli.Menyen varier litt fra de ulike stedene, så om du ønsker å vite akkurat hva du får bør du sjekk ut menyen på den restauranten du skal besøke.  

Delicatessen finner du i Søndre gate 8 på Grünerløkka, Vibes gate 8 på Majorstua og Holmens gate 2 på Aker brygge.