HVA KOSTER DET Å SELGE EN BOLIG?

Dette er det du må regne med å betale for en eiendomsmegler og grunnen til at det lønner seg å bruke megler ved salg.

Når man skal selge boligen via en eiendomsmegler ønsker alle gjerne å vite hva man må regne med å betale og hvilke fordeler det gir å selge via en megler. Ifølge Robin Rodahl i Schala &partners, lønner det seg å investere i riktig megler ved salg, for å få mest mulig for boligen. 

Prisen for å selge en bolig

Det er mange faktorer som avgjør prisen på en eiendomsmeglertjeneste, forteller Rodahl.

Om jeg skal si en typisk pris man må regne med for salg i Oslo vil jeg anslå 80 000- 120 000 kr. Dette inkluderer da alle tjenester i prosessen ved salget. Med det sagt er dette kun et utgangspunkt, i og med at det er flere faktorer som gjerne avgjør en endelig pris.

Dette avgjør forskjeller i pris

Siden man ikke opererer med satte fastpriser, er det flere ulike faktorer som setter den endelige prisen ved boligsalg, sier Rodahl.

Størrelsen på boligen kan gjerne gjøre at prisen blir høyere eller lavere. Det vil naturligvis bli en høyere pris på en større bolig. Samtidig er det verdt å huske at enkelte meglere gjerne kan strekke seg litt lenger ved salg av lukurative boliger med særpreg, som kan gi økt eksponering for megleren. Her kan det altså være i begges interesse å inngå et godt samarbeid som begge parter kan få noe ut av. 

I tillegg til størrelse på boligen kan spesielle oppgaver eller behov avgjøre prisen for en eiendomsmeglertjeneste.

Dersom for eksempel eier er fraværende i salgsprosessen og flere oppgaver faller på megler, som å ta hånd om leietakere eller følge opp tett fordi selger er bortreist, vil så klart dette også avgjøre endelig pris, sier Rodahl.

Selge boligen selv

Mange lurer på om det kan lønne seg å selge boligen selv. Rodahl mener at her bør man tenke seg om. 

Noen klarer å selge boligen selv for det som føles som en god pris, men her vil man aldri kunne vite den potensielle markedsverdien og den prisen man kunne fått med en profesjonell megler. Vi ser at boligkjøpere gjerne føler seg betrygget av å ha en profesjonell part med i prosessen. Om man ikke har det kan man risikere at mange interessenter faller fra i budrunden, som igjen kan gi en lavere salgspris.

Velg riktig megler for deg

Rodahl understreker at en god magefølelse på rett megler for deg og din bolig er viktig. 

Vær bevisst og velg en megler som virker riktig for akkurat deg. Ikke gå for den billigste for å spare noen kroner, tenk heller at en god og riktig megler for deg og ditt salg kan føre til en bedre pris, og det vil lønne seg i lengden.