ORDEN TIL HØSTEN

Lei av rot hjemme? Rydd og møt høsten med deilig orden!

Her er ryddetipsene som gir deg orden hjemme.

1.Kast-kast-kast! (eller gi bort)

«Den skal jeg sikkert bruke en dag», «den er kjekk å ha». Kast de dårlige unnskyldningene. Og kast alt som ligger og kun tar opp plass hjemme. Tenk deg om, har du brukt denne tingen det siste året, og- kommer du til å bruke den framover, sånn egentlig? Hvis svaret er nei, kast! Unntaket er selvfølgelig ting med affeksjonsverdi som du er glad i eller har bruk for. Men, ting du har liggende år etter år, og drar med på flyttelass, bli kvitt det en gang for alle. Kast- eller, om det er ting andre kan få nytte av- gi bort!

2.Sorter i esker 

Er skuffene fulle av ting som ligger uorganisert? Kjøp inn bokser eller esker på for eksempel Ikea, Søstrene Grene eller Clas Ohlsson, gjerne dekorative bokser i en fargenyanse du liker. Sorter ting fra skuffene, eller andre småting som ligger rundt i de ulike boksene, og navngi boksen ut i fra innholdet. Sett boksene opp i en hylle. Det ser ryddigere og penere ut- og det er mye lettere å finne ting du trenger raskt!

3.Multifunksjonelt møbel, ja takk!

En seng med skuffer eller et bord med lokk er genialt om du vil ha mer plass og få det ryddigere. Skal du kjøpe ett nytt møbel, gå for et som gir deg muligheten til å oppbevare ting, og som ser fint ut samtidig.  

4.Få ting i høyden

På soverommet kan det være liten plass, men mye klær og ting du vil rydde unna. Skap, hyller og kommoder langs bakken tar opp mye plass. Tenk smart og monter et skap eller en hylle høyt oppe. Oppbevar for eksempel ting du ikke bruker så ofte der.

5.Sorter og del inn i system

Sorter etter kategori eller farger. Hva med å farge-sortere bøkene i bokhylla, for et oversiktlig, men litt annerledes uttrykk? Eller fargesorter i klesskapet, så det ser mer oversiktlig og ryddig ut. 

God ryddig høst!