HER SPISER DU JULEMAT I OSLO

Det er desember og endelig tid for deilig julemat. Enten favoritten er lutefisk, pinnekjøtt eller ribbe – her er restaurantene i Oslo der du finner klassisk julemat.

Foto: Stortorvets Gjæstgiveri

1.Bristol Grill

Bristol Grill er en institusjon i Oslo, i klassisk og elegant engelsk stil. Her får du alt du måtte ønske av lekker og tradisjonsrik julemat. Fra Bristols tradisjonelle juletallerken med ribbe, medisterkaker, svisker og rødkål til rakfisk servert på tradisjonelt vis. Det serveres både julelunsj og julemiddag fra starten av desember og fram mot jul.

Adresse: Kristian IV`s Gate 7 • Sentrum

2. Gamle Raadhus

Restauranten holder til i bygningen som var Christianias første rådhus, bygd i 1641. Her serveres det tradisjonell, norsk mat i fantastiske omgivelser. Den gamle bygningen, som ble bygget i 1641, var byens første rådhus, og gir en høytidelig stemning.  

Adresse: Nedre Slottsgate 1 • Christiania Torv

3. Schrøder Restaurant

Schrøder på St. Hanshaugen er en brun, hjemmekoselig restaurant med norsk husmannskost på menyen. Det er også kjent som stamstedet til Jo Nesbøs romanskikkelse Harry Hole. Dette er et ujålete alternativ, der du får alt av julemat året rundt, og da så klart også i Desember. 

Adresse: Waldemar Thranes Gate 8 • St. Hanshaugen

4. Engebret Café

Norges eldste restaurant, som i dag blant annet er kjent for sine gode middager i julebordsesongen. En populær klassiker på Bankplassen.

Adresse: Bankplassen 1A • Kvadraturen

5. Lorry

Lorry, som ligger nederst i Bogstadveien er et av Oslos aller eldste spisesteder. Restauranten tilbyr både julelunsj og middagsmeny med lutefisk, pinnekjøtt, ribbe og til og med smalahove. Her har de også et rikt utvalg av øl, om du er glad i god øl til julematen.

Adresse: Parkveien 12 • Hegdehaugsveien

6. Statholdergaarden Mat & Vinkjeller 

Statholdergaarden Mat & Vinkjeller serverer både tradisjonell lutefisk med grønne erter, bacon, sennepssaus og poteter, krydret ribbe med svor, rødkål, brokkoli, potetespuma og en krydret eple- og rødvinssaus. Med andre ord, smakfull, tradisjonell julemat. I tillegg er det dansk, klassisk julemat på menyen, om du skulle ha lyst til å prøve det.

Adresse: Rådhusgata 11 • Sentrum

7.Frognerseteren

Frognerseteren tilbyr et tradisjonelt familiejulebord de fire siste søndagene før jul, der de serverer julemat i både Restaurant Finstua og i Kafé Seterstua.  I tillegg har de en egen julemeny for selskap. Her kan julematen nytes i vakre omgivelser.

Adresse: Holmenkollveien 200 • Nordmarka