LYS OPP VINTEREN

Slik skaper du lunere stemning i hjemmet

Foto: Bonnier Creative Studio/ViiVilla

Med riktig belysning kan du skape en lunere stemning i hjemmet. Spesielt i vinterhalvåret er dette viktig, for å lyse opp når det er mørkere ute. Her er noen tips til hvordan du kan bruke lys til å skape den koselige stemningen i boligen din.

1. Lyssett andre steder enn taket

Det er lett å tenke at belysningen i stua kun dreier seg om en lampe i taket, men her er det mange muligheter. Lamper kan plasseres flere steder i rommet, for å få et jevnere lys fra flere vinkler. Fordel bordlamper i vinduskarmer og hjørner og lek deg med lysspill. Prøv å plassere lamper for eksempel under sofaen eller bak TV, dette vil gi en lun atmosfære, med diskret belysning. Flere lyspunkter i et rom gjør gjerne lyset jevnere og penere.

2. Fokus på fine gjenstander

Dersom du har noe i interiøret du ønsker å framheve, som for eksempel et fint kunstverk på veggen, eller en spesiell bokhylle, sett lys på dem. Ved å framheve enkeltgjenstander på denne måten skaper du mer stemning i rommet.

Foto: Anker og Co

3. Lys som dekor

La lyset selv være et hovedelement i interiøret! Det finnes mange spennende designlamper, velg en iøynefallende lampe og la det være rommets smykke. Eller hva med å leke seg med lyslenker i rommet? Lyslenker over vinduer skaper en lun og koselig atmosfære.

4. Dimmet belysning

Dimmet belysning kan være stemningsskapende. I tillegg sparer du også strøm, og forlenger levetiden på lyskilden. Både praktisk og pent, med andre ord. Med lysdimmer kan du justere opp lysmengden ved behov, eller dempe den når du ønsker det.

Foto: Lunelamper.no

5. Lys opp med spotter

Spotter er fine for å lyse opp områder der du ikke nødvendigvis vil ha en synlig lampe, men likevel ønsker mer lys. For eksempel under eller inni kjøkkenskap er det fint å lyse opp med spotter, eller i ulike hjørner i taket for å få en mer helhetlig belysning.

Foto: Lunelamper.no