HVA LIGGER TIL GRUNN VED EN VERDIVURDERING?

Hvor mye er boligen din egentlig verdt, og hva er folk villige til å betale for å kjøpe akkurat din? Dette spørsmålet er det mange som stiller seg selv når de vurderer å selge. Svaret er ikke helt enkelt, da det er mange variabler som spiller inn.

modern oslo

En verdivurdering er hva man antar er boligens verdi i dagens marked. En viktig variabel er kjøperen og hva vedkommende er villig til å gi for din bolig. Dette er selvsagt individuelt og kommer an på hva kjøperen er ute etter. Noen er villige til å by mye på en leilighet som passer akkurat deres livssituasjon. Det kan være et ungt par som ønsker å bo nær marka, en småbarnsfamilie som ser etter en bolig i et stille villastrøk eller kanskje en singel person som gjerne vil bo i øverste etasje midt i byen.

Har du pusset opp i boligen din, kan dette være med på å øke verdien. Derfor er det viktig å informere megler om hva du har gjort, om det er gjort av profesjonelle eller om du har gjort det selv, samt dokumentere arbeidet. Finnes det muligheter for å lage nye rom, eller installere en peis eller ovn? Dette kan være interessant for mange potensielle kjøpere.

Kort sagt kan man si at det er ganske mange momenter som påvirker verdien på din bolig og noen av dem er:

 • Beliggenhet
 • Antall kvadratmeter
 • Utsikt
 • Antall soverom
 • Etasje (Er det heis?)
 • Balkong/ terrasse
 • Rentenivå på boliglån
 • Boligmarkedet: Er det få eller mange eiendommer på markedet?
 • Standard på bolig (Er den nyoppusset?)
 • Eget ildsted (Peis)
 • Skoler / Barnehager i nærheten
 • Parkeringsmuligheter
 • Er kollektivtilbudet godt?
 • Økonomien til borettslag /sameiet m.v

Alle disse variablene har forskjellig betydning for potensielle kjøpere. Når alt kommer til alt, er det viktig at du kan identifisere hvem som kunne tenke seg å bo akkurat der du bor. Lokalkunnskap er svært viktig, og da er det bra å ha en megler som kjenner nærmiljøet og vet hva potensielle kjøpere ser etter. Hos Schala & Partners finner du dyktige og lokalkjente eiendomsmeglere som er klare til å hjelpe deg med ditt boligsalg.