MELLOMFINANSIERING AV BOLIGEN?

Dersom du finner drømmeboligen, og må slå til kjapt, er mellomfinansiering en fin løsning. Da kan du kjøpe før du selger – uten større bekymringer.

Foto: Getty Images

Mellomfinansiering, er kort fortalt et kortsiktig lån som du kan ta ved kjøp eller salg av bolig. For eksempel ved at du har solgt, men ennå ikke har mottatt oppgjør, eller du har kjøpt drømmeboligen før du har solgt din nåværende bolig.

Hvor mye kan man få?

Etakst eller verdivurdering på din nåværende bolig benyttes som grunnlag for å beregne hvor mye du kan få i mellomfinansiering, så trekkes det boliglånet du har i dag og meglerkostnader fra.

Mellomfinansiering tas opp med sikkerhet i den boligen du skal selge. Dermed flytter du egenkapitalen som er låst i boligen, over til den nye boligen du kjøper – før du har solgt din gamle.

Hvordan fungerer det?

Mellomfinansiering betyr at din bank låner deg penger slik at du kan eie to boliger i en kortere periode: Et mellomfinansieringslån dekker det nye lånebehovet, og det gamle boliglånet.

Her er bankene ofte fleksible, forklarer Eiendomsmegler Jørgen Berg, i Schala & Partners. – Et mellomfinansieringslån har som regel litt høyere rente enn et vanlig boliglån, men du kan velge avdragsfritt lån i denne perioden. Vi vet at mange ofte har flere utgifter når det gjelder boligkjøp.

– Som eksperter på boligmarkedet, er Schala & Partners alltid opptatt av at våre kunder får god oppfølging og informasjon underveis, forteller Ergo. – Vi kjenner vårt marked ut og inn, og gir finansielle råd til kundene våre, slik at de har god oversikt over hva de kan forvente seg å betale for drømmeboligen – eller hva de kan håpe på ved et salg.

Når du har fått solgt din gamle bolig og fått oppgjør for denne, innfrir du det gamle lånet og mellomfinansieringslånet. Det beløpet som da står igjen, blir ditt nye boliglån.

Har du behov for etakst eller verdivurdering for å komme i gang med søknad om mellomfinansiering? Ta kontakt med en av de dyktige eiendomsmeglerne i Schala & Partners her.