PÅSKEFERIE I OSLO? HER ER AKTIVITETENE DU IKKE BØR GÅ GLIPP AV

Bypåske i hovedstaden er absolutt å anbefale – vårstemning i sola, skitur i marka eller ta med deg hele familien på museumsbesøk. Oslo byr på mange opplevelser for både barn og voksne.

Foto: Getty Images

Oslo Vinterpark

Du trenger ikke dra til påskefjellet for å finne snø og godt føre. Bare 25 minutter unna Oslo sentrum finner du Oslo Vinterpark på Tryvann. Oslo Vinterpark har flotte alpinbakker for både nybegynnere og mer erfarne skientusiaster. La deg friste av god mat fra Cafe Tårnstua eller pakk med deg egen grillmat, Kvikk Lunsj og appelsiner for den ultimate påskefølelsen.

Foto: Oslo Vinterpark / Preben Stene Larsen

Friluftsliv i marka

Oslomarka er et eldorado for alle typer friluftsliv, enten du vil gå på ski, sykle eller gå tur på gjengrodde stier. Til tross for lite snø, er det fortsatt gode muligheter for å få seg en ordentlig påsketur i Nordmarka. Dersom været spiller på lag, blir løypene som regel preparert i god tid før påske. Sjekk gjerne de lokale føremeldingene før du legger ut på skitur.

Foto: Getty Images

Badstu og sauna

SALT har flere saunaer for de som ønsker å slappe litt ekstra av i påskeferien. Árdna, en av verdens største saunaer med plass til 80 personer, tønnesaunaen som er laget av en over 100 år gammel aquavittønne, tradisjonelle Naustet sauna og SALTs nyeste tilskudd, en tradisjonell sauna for opptil 30 personer er også verdt å teste ut. Utenfor Árdna fylles også kaldstampene for de som ikke ønsker å svømme i sjøen. På Langkaia ligger KOK Oslo fortøyd med sine to badstubåter Morild og Aurora, kun ett minutt gange fra SALT i retning Operaen. Morild har vært på sjøen i ett år og rommer 10 gjester, mens Aurora åpnet i fjor og tar imot 14 besøkende, samt byr på badeluke i gulvet. Nyt kombinasjonen av dampende sauna og forfriskende fjordbad på begge båtene.

Foto: Baard Henriksen /SALT

Museum

Ta med hele familien på Naturhistorisk museum i påsken og sjekk ut zoologiske utstillinger fra fortiden. Botanisk hage er også verdt et besøk med sine over 5000 planteslag fra hele verden. Blir du sulten underveis kan du stikke innom Handwerk Botaniske hvor de byr på både økologisk og kortreist mat. Teknisk museum er et museum for industri, vitenskap, teknologi og medisin, og byr på spennende opplevelser for alle aldersgrupper. De fleste museer oppdaterer nettsidene sine fortløpende med egne aktiviteter og utstillinger gjennom påskeuken.

Foto: Teknisk Museum

Mysteriespill

Ingen påske uten spenning. Finn ledetråder, knekk koder og løs mysterier på en av Oslo sine mange Escape rom. Både Escape Hunt Oslo og Adventurerooms byr på uforglemmelige opplevelser for familien eller vennegjengen. Klarer du å få alle ut av det låste rommet på kun 60 nervepirrende minutter?

Uteservering

Hvis været er slik vi ønsker oss at det skal være, kan bypåsken i Oslo ofte by på årets første utepils. Hvis du leter etter et hyggelig sted med uteservering, kan du sjekke aktivoslo sin guide til uteserveringer i Oslo.

Foto: Norwegian Property / Aker Brygge