SENSOMMERBADING I OSLO

Du trenger ikke reise langt for å finne flotte badesteder i Oslo. Langs fjorden, i marka og ved byens elvebredder kan du finne både skjulte perler og populære strender. De mest folksomme områdene er noe roligere etter fellesferien – men husk å hold god avstand til andre.

Foto: VisitOslo

Øvreseterjern er en innsjø i Oslo 477 meter over havet mellom toppen av bakken Tryvannshøyden og Frognerseteren. Her finner du badebrygge og svaberg bare en kort tur unna sentrum med Frognerseteren T-bane.

Strømsdammen er et tjern som ligger vest i Voksenåsen og like nedstrøms Lillevann. Her finner du grusstrand, badebrygge og svaberg. Strømsdammen er også tilrettelagt for bevegelseshemmede.
Adkomst: Buss 32,45 >Voksen skog, T-bane >Skogen

Østernvann er et vann ovenfor Fossum i Bærum kommune i Viken. Vannet ligger under Brunkollen i Bærumsmarka og har en fin sandstrand med badebrygge.
Adkomst: Buss 230, 235 > Listuveien; 2,2 km til fots eller T-bane > Eiksmarka; 3,3km til fots

Frysja er et yndet badested øverst i Akerselva Med badebrygge, svaberg, toaletter og butikker i nærheten er dette stedet perfekt for både voksne og familier med små barn.
Adkomst: Buss 25,54 > Frysja

Sognsvann er et friareal med gode muligheter for både pikniker, bading, fisking, gåturer. Med barnevennlig sandstrand , toaletter, kiosk og svaberg er Sognsvann et populært badested for både store og små.
Adkomst: T-bane > Sognsvann

Nydalen Elvebad har en badebrygge, butikker og spisesteder i nærområdet. Nyt en kald dukkert på varme sommerdager før du nyter en deilig lunsj  på en av uterestaurantene i nærheten.
Adkomst: T-bane, Buss 37 > Nydalen. 

Lutvann er et vann som ligger 205 meter over havet i Østmarka i Oslo kommune. Vannet er barnevennlig med sandstrand, svaberg og toaletter. Vannet er også lett å komme til, og brukes derfor jevnlig av fridykkere.
Adkomst: Buss 69 >Lutvannsveien; T-bane > Trosterud

Bekkelagsbadet er en park som ligger på Søndre Bekkelaget. Parken består av badebrygge, stupetårn og et større grøntområde med sandvolleyballbane.
Adkomst Buss 81, 83 > Nedre Bekkelaget, 85 > Mailand.

Fornebukta ligger innerst på nordsiden av Fornebulandet. På Smedtangen rett utenfor badeplassen er det faste griller og mulighet for å fiske. Her er det også sandstrand, svaberg, hotell og restaurant i nærområdet.
Adkomst: Buss 24, 28, 31, 40, 81 > Fornebuparken

Sørenga sjøbad er et kommunalt badeanlegg som ligger helt ytterst på Sørenga i Oslo. Med stor badebrygge, toaletter, restauranter og badevakter er Sørenga perfekt for både store og små. Det kan bli noe trangt om plassen, så husk å hold god nok avstand til andre.
Adkomst: Buss 32, 34, 74, 81, 83, 85, 89 > Bjørvika

Nordstrand bad er en populær badeplass nedenfor Mosseveien. Her finner du sandstrand, svaberg og badebrygge.
Adkomst: Buss 81, 83, 89 > Nordstrand bad

Kilder: VisitOslo