HØSTFERIE I BYEN

Hovedstaden byr på flere spennende aktiviteter i høstferien for både store og små. Les noen av våre Oslotips her:

Foto: Arvid Malde, Unsplash

Guidet vandring: Kontrastenes Oslo
Visste du at Oslo er en av de raskest voksende byene i Europa? På denne turen forteller guiden deg om de store endringene som har funnet sted de siste årene. En perfekt kombinasjon av fjord, natur og det urbane bylivet​​​ for alle aldersgrupper! Barn under 16 gratis.

Innendørs Golf
Golfsporten har fått en ny renessanse med golfesset Viktor Hovland i spissen. Hvis du ikke har grønt kort eller tilgang til utendørsbane, kan du ta med deg familien, vennegjengen eller studiekamerater for et slag innendørs golf i stedet. Oslo Camping i Møllergata og Underground Golf Club på Majorstuen tilbyr 18-hulls innendørs minigolfbane og bar med matservering både hverdager og i helgene. Klikk på linkene for aldersgrenser og egne spilletider for barn og tenåringer.

Museum for alle
Oslo byr på et hav av kulturelle attraksjoner. Utforsk spennende utstillinger på en av byens mange museer. På Bygdøy kan du oppleve alt fra en historisk reise tilbake i tid på Vikingskipsmuseet eller på Norsk Folkemuseum. Noen steinkast unna kan du besøke spektakulære utstillinger fra Thor Heyerdals mange ekspedisjoner på  Kon-Tiki Museet. Er du opptatt av teknologi og vitenskap kan Teknisk museum være et godt alternativ. For moderne kunst er Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen verdt et besøk. De fleste museer oppdaterer nettsidene sine fortløpende med egne aktiviteter og utstillinger for høstferien.

Drop in på Deichman
Har du ennå ikke besøkt Oslos nye hovedbibliotek er det på tide på ta turen. Her kan du både lage din egen podkast, lære deg et nytt instrument, se favorittfilmen på kino, designe din egne T-skjorte eller låne bøker – helt gratis! Det nye biblioteket i Bjørvika fordeler seg på seks etasjer med spennende aktiviteter i alle aldersgrupper. Bygget er et spektakulært kunstverk i seg selv.

Escape room
Finn ledetråder, knekk koder og løs mysterier i et av Oslo sine mange Escape rom. Både Escape Hunt Oslo  og Adventure Rooms byr på uforglemmelige opplevelser for familien eller vennegjengen. Klarer du å få alle ut av det låste rommet på kun 60 nervepirrende minutter?

Oslo Klatrepark
Opplev Oslo fra høyden! Oslo Klatrepark ligger ved Bånkall gård øverst i Groruddalen, og tilbyr åtte spennende tretopps-klatreløyper med flere Tarzan-hopp og ziplines. Løypene er bygd i forskjellig høyde og vanskelighetsgrad, så her finnes noe for alle. Besøkende får grundig opplæring, og utstyres med nødvendig utstyr. En sikker vinner i høstferien!

Telttur i Oslomarka
Pakk sekken og ta med familien på telttur i høstferien. Oslomarka er et eldorado for alle typer friluftsliv, enten du vil gå tur, sykle eller sove i telt. Du trenger ikke bevege deg langt unna sentrum for å oppleve de beste teltplassene, og de fleste er lett tilgjengelige både med kollektivtransport og bil. Flere er også tilgjengelige med sykkel eller barnevogn, og alle ligger ved små, koselige vann i Oslomarka. Sjekk ut bloggen til Tursøstre for tips til fine teltplasser.

Kilder: Visit Oslo, aktivioslo.no, tursøstre