NYE RESTAURANTER I HOVEDSTADEN

Nyt en koselig førjulsbrunsj sammen med vennegjengen eller inviter svigers på en av Oslos populære hotspots. Vi har plukket ut et knippe nye restauranter som gir deg vann i munnenmen husk å booke bord i god tid!

Nye restauranter i Oslo. Foto: Julies matblogg / Matografen

I en tid med restriksjoner og smittevernregler fylles bordene lett på Oslos mange restauranter. Folk reiser mindre og blir gjerne mer opptatt av å benytte seg av de mange tilbudene i egen by. Her får du servert fem nye godbiter, som både er Instagramvennlige og en fryd for ganen:

Frenchie
Grenseløs bistro på Solli plass! Damene bak den suksessrike Olivia-kjeden har åpnet dørene til en moderne fransk-inspirert restaurant midt på Frogner. Frenchie er allerede blitt tatt godt i mot av nabolaget, og byr på smakfull brunch og middag til en rimelig penge. Teamet, med kjøkkensjef Samuel Stenvall i spissen, serverer en blanding av klassiske bistroretter, samt retter som løyrom wonton-taco og asiatisk nicoise-salat. Interiøret er trendy og velourpreget med store lysekroner og frynsete barstoler. Absolutt verdt et besøk!

Les mer på: Frenchie

The Vandelay
Maaemo-teamets rimeligere lillesøster har allerede fulle brunsjlister i helgene, men på hverdager er det fortsatt mulig å sikre seg bord på dette nye populære it-stedet. I ukedagene serverer de tre måltider – frokost, lunsj og middag – i tillegg til brunsj i helgene. Menyen er klassisk europeisk – med pannekaker, eggerøre og avokadotoast til frokost. Til middag kan du velge mellom et par hovedretter basert på sesongens råvarer, i tillegg til en rekke småretter fra menyen. Spør gjerne servitøren om vegetaralternativer. Du finner The Vandelay bak en knallrosa dør i Barcode.

Les mer på: The Vandelay

Hos Alma

Hos Alma
Brunsj hele dagen, er konseptet på det nye spisestedet Alma som nylig åpnet i Harbitz Torg på Skøyen. Alma heter bevisst ikke café eller restaurant for i grunnen skal de være begge delene og ingen av delene, som det så fint står skrevet på hjemmesiden. Kjøkkenet hos Alma passer for alt fra en forretningsmiddag til uformelle vennetreff. Sett gaffelen i en saftig helstekt kylling fra Eng Gård eller Almas populære hjemmelagde Egg Benedict.

Les mer på: Hos Alma

Salome
I Diagonalen i Bjørvika, ved siden av Deichmanske Bibliotek og rett overfor Operaen finner du nok en nykommer. Restaurant Salome er oppkalt etter navnet på kvinnen som ba om hodet til Johannes døperen på et fat. Det er også en opera av Richard Strauss samt et bilde av Edvard Munch. Hos Salome opplever du det beste av mattradisjonene fra Venezia. Kjøkkenet har mye sjømat, og er kjent for skalldyr, fisk og ikke minst de venetianske smårettene, cicchetti. Salome er en kombinert bacaro (vinbar) og trattoria med klassiske venetianske retter som carpaccio og linguine alle vongole. Her får du også klassiske venetianske drinker, italienske viner og musserende, samt et raust utvalg av ikke-italienske viner med hovedvekt på Burgund.

Les mer på: Salome

Arts Restaurant
ARTS, holder til på Filipstad brygge og er en restaurant med fokus på Middelhavets fantastiske råvarer, kombinert med kunst fra Fineart Oslo. Restauranten vil følge galleriets utstillinger, og byr på både lunsj og middag. Burrata, Steak Frites, Carbonara eller Smørflyndre er blant utvalgene på menyen. Om sommeren kan du nyte den flotte havutsikten fra uteserveringen.

Les mer på: ARTS