GUIDE TIL JULEMARKEDENE

Kom i ekte julestemning med duftende grantrær, lekkert håndverk og kortreiste godsaker. Her er en oversikt over Oslo og omegns beste julemarkeder.

Opplev gammeldags førjulstid på Norsk Folkemuseum. Foto: Norsk Folkemuseum

Jula nærmer seg med stormskritt, og de tradisjonelle julemarkedene byr på julegavemuligheter, spennende opplevelser og lun julestemning for hele familien.

På grunn av koronasituasjonen er det fremdeles mye som er uavklart rundt årets julemarkeder og arrangementer. Merk at endringer kan skje, så sjekk åpningstidene før du drar.

Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo
Åpent: 14. november – 3. januar (stengt 24. desember)

Et av hovedstadens mest populære julemarkeder strekker seg over en god måned ved Spikersuppa på Karl Johan, bare et steinkast unna slottet. På grunn av smittesituasjonen blir Jul i vinterland i år betraktelig redusert, men du kan fremdeles oppleve det populære pariserhjulet samt et utvalg kiosker og serveringssteder.

Jul på Norsk Folkemuseum
På grunn av smittesituasjonen vil det ikke være julemarked på Norsk Folkemuseum i år, men de kan allikevel garantere julestemning.

Museumsbutikken er åpen hver dag i desember, med et stort utvalg av spennende og unike julegaver og julepynt. Den lune Kafé Arkadia kan friste med juletallerken, varm drikke og noe søtt å bite i foran peisen. Et perfekt mål for helgeturen – eller midt i uken.

I tråd med gjeldende smitteverntiltak er museet stengt for publikum frem til 7.januar, men julepyntede uteområder kan benyttes gratis som turområde hver dag mellom 09.30-16.00.

Julenek på Norsk Folkemuseum

Jul på Bærums Verk
Åpent: 28. november – 22. desember

Opplev god, gammeldags førjulsidyll på Bærums Verk, med duftende grantrær, hest og kjerre, julemusikk og juleforestillinger.

Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og finne håndverk i de gamle arbeiderboligene. Det blir historiske vandringer, skulpturparkomvisninger og førjulsverksteder for de minste. De fire siste søndagene før jul kan du dessuten sikre deg kortreiste godsaker – til deg selv eller til å legge under juletreet – på Bondens marked.

Jul på Bærums Verk. Foto: BærumsVerk

Jul på Hadeland Glassverk
Åpent: 31. oktober – 23. desember

På Hadeland Glassverk kan du enkelt kombinere julegaveshopping og førjulskos. Her venter ti butikker, fem spisesteder, et kunstgalleri og Norges største innendørs julemarked. Blås din egen julekule i Glasshytta, hils på store og små nisser, og kjør kanefart gjennom den julepyntede glassverkslandsbyen. Nytt av året er at julemarkedet har en innendørs skøytebane i Galleri 2.

Kanefart på Hadeland Glassverk. Foto: VisitOslo

Kilde: VisitNorway, Norsk folkemuseum