TREN UTENDØRS I OSLO

Er du blant dem som har trening høyt på lista over nyttårsforsetter? I hovedstaden finnes det gode muligheter for å holde seg i aktivitet utendørs – også gjennom vintermånedene.

Frognerparken

Overfylte treningssentre og smittevernstiltak kan sette en demper på treningsgleden, men frykt ikke – Oslo byr på fantastiske muligheter for utendørstrening i alle aldersgrupper.

Jogging i Frognerparken
Frognerparken ligger mellom Majorstuen og Frogner, en kort gåtur vestover fra Majorstuen T-banestasjon. I parken er det stort sett bare fantasien og norsk lov som setter grenser for hva du kan bruke parken til. Mange bruker parken til å trene i, enten det er jogging, sykling, parkour eller styrketrening med egen kroppsvekt. Om vinteren kan du faktisk finne nyoppkjørte skiløyper. Ta t-banen (alle linjer) eller 20-bussen til Majorstuen og gå ned til Frognerparken (ca. 7-8 minutter). Du kan også ta trikk 12 og 15 til Vigelandsparken.

Utendørsgym på Tøyen

Parkour på Tøyen
Parkourparken på Tøyen er en mindre park med forskjellige rails og et par andre hinder på taket av Tøyen t-banestasjon. Parken inviterer hovedsakelig til å bruke kroppen på en kreativ måte, enten det er enkle triks eller kompliserte og fysisk mer krevende øvelser. Trening med egen kroppsvekt er de siste årene blitt en av de raskest voksende treningstrendene i verden, og dette er en treningspark som tar dette på alvor. Parken stod ferdig i 2015, og er åpen året rundt. Den består hovedsakelig av fire elementer. Det aller synligste elementet er det store, høye railstativet av stål. Ellers finner du et lavere og mindre railstativ, et høyt betongelement og fire grønne, runde elementer. De ulike hindrene i parken egner seg meget godt til kroppsvektøvelser, altså øvelser hvor man bruker egen kropp som motvekt. Den enkleste måten å ta seg til Tøyen på er med t-bane, og alle t-banens linjer går hit. Du kan også ta buss nummer 20 og 60.

Skiglede på Lillomarka arena
Rett ved markagrensa, litt sør for Steinbruvannet ovenfor Grorud, finner du et fantastisk helårsanlegg for skiglade entusiaster uansett nivå og funksjonsevne. Lillomarka arena er nemlig spesielt tilrettelagt for paraidretter, og tilbyr supre muligheter for langrenn og skiskyting med snøproduksjon om vinteren, og rulleskiløyper når snøen har smeltet. Her er alle velkomne! Anlegget ligger i Bergensveien 80. Ta for eksempel buss 62 til Lillomarka barnehage og gå stien opp til arenaen fra Hukenveien. Du kan også ta t-banen til Grorud og enten gå opp til arenaen (ca. 15 minutter) eller hoppe på 62-bussen fra Grorud senter. Det er også gratis parkeringsplasser rett utenfor arenaen.

Skiglede i Lillomarka

Skøyter i Spikersuppa
Dersom du liker å gå på skøyter, ta en tur til skøytebanen “Spikersuppa”, som ligger i Oslo sentrum, like ved Nationaltheatret. Banen byr på musikk og utleie av skøyter. Det finnes også en større skøytebane med musikk og skøyteutleie ved Frogner Stadion, ved siden av Vigelandsparken. Begge skøytebanene er kveldsåpne. Er isen trygg, kan du også gå på skøyter på vann og elver i Oslomarka. På nve.no kan du se ismeldinger for hele landet. Populære skøytevann er Sognsvann, Bogstadvannet, Nøklevann, Østensjøvannet og Maridalsvannet.

Kilder: Bymiljøetaten og VisitOslo / Alle foto: Bymiljøetaten