VINTERFERIE I OSLO?

Blir det byferie på deg denne vinterferien? Korona gjør det dessverre slik at man ikke bare kan gå ut og finne på ting. Men det er allikevel noen aktiviteter man kan gjøre her i Oslo til tross for strenge tiltak. OBS! Sjekk alltid oppdaterte retningslinjer som gjelder i Oslo Kommune, da disse kan endre seg.

Marka ligger og venter. Foto: Getty Images

Marka
Like sikkert som at vinterferien er i uke 8, er Oslomarka et flott alternativ om du har lyst til å bevege deg. Enten det er til fots, på ski eller kjelke, så finnes det gode alternativer. Østmarka og Nordmarka har et vell av løyper hvor det bare er å spenne på seg skiene og vandre innover. Ta gjerne med deg noen pølser eller marshmallows, samt litt ved. Ingenting er som å grille på bålet.

Etter turen, kan du for eksempel ta deg en varm kakao på Frognerseteren (husk å holde avstand, og følge smittereglene).

Et annet populært alternativ er å sette seg på akebrettet, rattkjelken eller kjelken og kjøre ned Korketrekkeren. Dette er moro for alle aldre. Korketrekkeren ender nede på Midtstuen T-bane, hvor man kan reise opp igjen for en ny tur. Igjen: Husk å følge Sporveiens smittevernregler på banen.

Havnepromenade. Ill. VisitOslo

Gå havnepromenaden
Oslo har fått en flott promenade med mange muligheter for en pitstop. Du kan begynne helt inne ved Frognerkilen og ta den lange spaserturen langs med vannet helt til Sørenga. På veien kan du nyte fjordutsikten, flott arkitektur og god mat. VisitOslo har en fin guide her som forteller hva man kan oppleve på turen. (PS: Det er en del restauranter som holder stengt pga koronarestriksjoner, følg med på oppdateringer her.)

OsloVinterpark

Oslo Vinterpark/Skimore Oslo
Oslo er en av få hovedsteder i verden som har et skikkelig alpinanlegg rett «utenfor døra». Lett tilgjengelig og godt besøkt. Her finner du bakker av varierende vanskelighetsgrad. Vi gjør allikevel oppmerksom på at det er begrensede åpningstider og gjennomføres en rekke smittevernstiltak i forbindelse med korona. Mer informasjon finner du her.

Burgers ‘n fries. Foto: Getty Images

Støtt ditt lokale næringsliv
Om ikke utendørsaktiviteter er din greie, og en rekke etablissementer velger- eller må holde stengt i disse dager, finnes det muligheter. Selv om det er skjenkeforbud i Oslo, er det fortsatt restauranter og spisesteder som har åpent. Støtt oppom ditt lokale spisested med en romantisk middag med din kjære eller med en god venn eller to. Det er greit å bryte opp kjedsomheten med et deilig måltid med gode venner. Visit Oslo har en oversikt over hvilke spisesteder som fortsatt er åpne nå i koronatiden. (Det skjer raske endringer, så sjekk gjerne også restaurantenes egne nettsider for åpningstider.)

Deichman Bjørvika. Foto: Erik Thallaug

Besøk Deichmann Bjørvika
I en tid hvor det meste er stengt, holder en av Oslos nyeste attraksjoner fortsatt åpent. Deichmann bibliotek i Bjørvika er seks etasjer med opplevelser, bøker, arkitektur og kultur, og ble nylig kåret til «Årets bibliotek 2020». Her kan du enten senke deg ned i en av de dype stolene og lese i en av de mer enn 450 000 bøkene som finnes her, eller du kan slappe av og lytte til klassisk eller Jazz via deres tjeneste Naxos. Eventuelt kan du bare gå rundt og nyte arkitekturen og menneskene der.

Når koronarestriksjonene blir lettet, kan du også se film, spille shuffleboard eller spille videospill her.