LITE BAD – STORT MULIGHETSROM

Bad, selv små bad, blir ofte omtalt som det dyreste rommet å renovere. Men selv om badet er lite og kostnaden er høy, er det fortsatt stort mulighetsrom for kreative løsninger.

Foto: Shutterstock

Det er dessverre ikke så veldig mye billigere å renovere små bad enn store bad. Dette er fordi små bad inneholder de samme tekniske elementene som store bad, og disse må byttes ut like fullt. Boligfiks.no forklarer at selv om et lite bad er en tredjedel så stort som et større bad, vil prisen likevel utgjøre 75 % av prisen for et stort bad. Prisanslaget for de minste badene vil variere, og selv om gjennomsnittsprisen ligger på rundt 200.000 kr, kan prisen være så lav som 150.000 kr eller så høy som 300.000 kr.

Hvorvidt våtrommet som skal renoveres er et bad eller et toalett, vil ha en klar innvirkning på pris. Bad inkluderer dusj eller badekar i tillegg til toalett og vask, mens et toalett kun inneholder toalett og vask. Mindre innredning betyr mindre arbeid, som igjen sparer tid og kostnad. Vil man ha en jobb gjort raskt, er dette som regel dyrere.

Triks for å få mest mulig ut av små bad

Når man først er igang med å renovere et lite toalett eller bad, kan man like gjerne planlegge og omstrukturere slik at man får mest mulig ut av den begrensede plassen man har. Plasserer man for eksempel vasken i et hjørne, vil dette kunne frigi plass. Her er noen enkle tips for å få mest mulig ut av små bad:

  • Bruk dusjforheng eller skyvedør til dusjen ettersom monterte dører vil ta opp mye plass
  • Velg åpne hyller slik at du ikke trenger plass til å åpne skap og skuffer
  • Monter kroker på døren for håndduker og håndklær
  • Velg innredning med runde kanter slik at du sparer deg selv for fremtidige blåmerker
  • Velg materialer med store mønstre – dette vil få badet til å fremstå større

Det er kanskje lett å tenke at en interiørarkitekt er bortkastet på et mindre bad, men her kan deres kompetanse komme særlig godt med. De kan finne ut hvilke løsninger fungerer og hvordan få mest mulig ut av plassen, og samtidig sørge for at badet seg attraktivt og moderne ut. De er eksperter på å få mest mulig ut av rom, selv små rom.