5 TIPS FOR EFFEKTIV VÅRRENGJØRING

Etter tunge vintermåneder er det nå deilig at det endelig går mot varmere og lysere dager. Solen titter stadig oftere frem og D-vitamin lageret fylles opp igjen. Med ny energi, såpe og vann går vi løs på hjørner og vinduer som lenge har vært glemt i mørket. Vi gir deg noen råd om effektiv vårrengjøring.

Foto: Getty Images

Å vaske hele huset er for mange en tradisjon som markerer at våren er i anmarsj. Her deler vi 5 enkle tips til hvordan du mest effektivt kan gjennomføre vårrengjøringen, og ønske sesongen velkommen i et rent hjem.

1. Skriv liste

Før du setter i gang er et godt tips å lage en sjekk-liste over alt du skal gjennom. Skriv ned alt av gjøremål og hva som skal vaskes, og kryss av etterhvert som du gjør deg ferdig med oppgaver. På den måten har du hele tiden god oversikt, og det gir litt ekstra motivasjon til å fullføre alt.

2. Ikke glem vinduene

Rene vinduer er «must» når vårsolen sine stråler synliggjør alt av flekker og støv. En vask innvending og utvendig gjør at huset fremstår både renere og lysere. Her er det lurt å tenke på at de varme strålene fra solen fort tørker ut såpevann og kan etterlate skjolder. Et godt tips er derfor å ta vindusvasken når det er overskyet.

3. Rydd ordentlig først

Vårrengjøringen er en perfekt anledning for å ta en skikkelig gjennomgang av rot som har samlet seg opp i huset. Rydd unna vinterjakker og sko som står i gangen, og gå gjerne gjennom roteskuffen, spiskammeret og kjellerbod. Her ligger det også en gyllen mulighet for sortering, slik at du får ordentlig orden på hvor alt befinner seg i huset.

4. Begynn på toppen

Begynn med å vaske flater slik som tak og vegger, fortsett med benker, bord og møbler, og spar gulvet helt til slutt. Sørg først for at alt av støv er tatt, hvis ikke dytter du bare rundt på skittet.

5. Slipp våren inn

Vi lufter mindre i vinterhalvåret, og luften kan ofte bli litt tung. Når hele huset er vasket ferdig er det derfor ekstra deilig å kunne slippe våren inn. Åpne opp vinduer og verandadører, og heng ut dyner og pledd til lufting.

God vårrengjøring!