HVORDAN FIKSE OPP KJØKKENET TIL SALG

Har du et litt slitent kjøkken du gjerne skulle ha fikset på før salg? Det er sjeldent anbefalt å bruke masse tid og penger på en totalrenovering. Kjøpere vil nok ha det på sin måte, og kommer sannsynligvis til å gjøre endringer uansett. Men det er oppgraderinger du kan gjøre for å gi rommet et bedre helhetsinntrykk. Slike oppgraderingen behøver heller ikke koste skjorta, men det kan gi kjøkkenet helt nytt liv og en ny følelse. 

Foto: Getty Images

Her er 5 gode tips til hvordan du enkelt, og billig, kan fikse opp kjøkkenet til salg.

Nyte fronter og overflater

Om kjøkkeninnredningen har pene fronter som ikke er for slitte, kan du enkelt friske de opp med noen strøk ny maling. Bruk for eksempel en av sesongens farger for å få innredningen til å fremstå mer moderne. Ny benkeplate er også noe som bidrar til å gi en følelse av et nyere kjøkken. Med kontaktplast trenger du ikke engang bytte den ut, du kan bare «trekke» den om. Det finnes flotte løsninger med for eksempel kontaktplast som ser ut som marmor eller treverk, og resultatet er det samme som om du skulle fått på plass en helt ny plate.

Det finnes også selvklebende veggfliser, som lett kan «klistres» på området mellom benkeplata og overskapene. Med ny farge på fronter, nye benkeplater og detaljer som nye «veggfliser» vil kjøkkenet både se og føles helt nytt.

Nye håndtak

Bytting av håndtak det aller enkleste du kan gjøre på kjøkkenet. Det verken koster eller krever mye i det hele tatt, men det kan gi en overraskende stor forandring. Erstatt de gamle håndtakene med noe nytt og spennende. Ikke vær redd for å kombinere for eksempel knotter og håndtak, eller for å prøve noe helt nytt slik som noe mer elegant med enkel utforming, eller skaphåndtaker i skinn.

Fiks alle småting

Vi blir fort vant til omgivelsene våre og tenker etter hvert ikke over småting som kanskje ikke er helt på stell. Småting som vi for lengst har blitt blinde på er mest sannsynlig ting som en potensiell kjøper vil legge merke til. Og det er derfor viktig å huske på. Gå gjennom roteskuffen, sjekk om alle lister er på plass, fiks hull i veggen, gjem unna ledninger og ta ned tegninger eller handlelister fra kjøleskapsdøra.

Lys

Belysning er en viktig faktor som mange kanskje ikke tenker over. Riktige lamper og lys, eller mangel på det, kan ha stor innflytelse på hvor godt det føles å oppholde seg på kjøkkenet. Å bytte ut lys-lister som sitter under skapene med annen form for belysing, eller erstatte lampen i taket har stor effekt.

Ikke glem detaljene

Det gjør mye med et kjøkken hvor detaljene er tatt hensyn til. En kjøkkenbenk med urteplanter og fine salt- og pepper børser er Gjør resten av kjøkkenet hyggelig med nye kjøkkenhåndklær, gardiner eller duk på bordet.