DENNE SOMMEREN ER VÅR. VI ELSKER OSLO

Den etterlengtede sommeren er her. Oslo våkner opp av dvalen. Vi har endelig tid til å nyte og oppleve. Vi i Schala & Partners mener at ingen steder er bedre å tilbringe sommeren, enn i verdens beste by: Oslo.

Endelig sommer, og vi kan feriere i verdens beste sommerby. Foto: Angelo Pantazis, Unsplash

Også i år blir sommeren litt annerledes. Man kan ikke reise dit man vil i år heller, men hva gjør vel det? Hvorfor skal man forlate det som i våre øyne er verdens beste by?

Ingenting er som en Oslo-sommer. Late dager, milde sommervinder og varme netter. Lillebjørn Nilsen sier det perfekt i låta «Bysommer»:

Kan du noen steder bedre ha det

enn i Oslo nå på sommer’n når de stressa folka

alle er forsvunnet til Mallorca,

eller sitter i en ferjekø ved Lavik?

Ja ved Lavik!

Oslo er i ferd med å våkne fra dvalen. Halvannet år med restriksjoner, hjemmekontor og stengte barer og restauranter gjør noe med deg. Denne sommeren skal vi ta igjen det tapte. Unge voksne som er fast bestemt på å feste til sola står opp igjen. Rusle hjem ved soloppgang, mens 11-trikken skrangler forbi. Begynn dagen med å ta båten ut til Gressholmen på morgenen. Sola skinner. – Dette blir en perfekt dag, tenker du. I bagen har du ferske reker kjøpt på Rådhusbrygga, badetøy, god drikke, snacks og gode venner – og har vi glemt noe, serverer Gressholmen Kro det vi trenger.

Temperaturen i Oslofjorden er som forventet: Perfekt. 20 grader. Fem timer i solsteken på øya, får holde. Byen venter. På båten tilbake, møter du crushet ditt som hadde vært på Hovedøya.

Oslo åpner litt etter litt, snart kan vi ta igjen natta. Foto: Jean Carol Emer, Unsplash
Nakholmen: Slapp av, nyt sola og kos deg på noen av de flotte øyene i Oslofjorden

– Møtes på Stratos etterpå? Dette er den siste sommeren de har åpent – i august er det slutt. En cocktail eller to på byens tak? Klart det!

Dette er siste sommeren du kan nyte en Stratos-cocktail på Oslos tak. Foto: The Rooftopguide.com

Men først må vi spise. Skal vi ta uteserveringen på Festningen Restaurant, med utsikt mot Aker Brygge, eller skal vi prøve oss på Park 29, rett bak slottet? Samme for meg. Kvelden er fortsatt ung. På med solbriller, kvelden skal nytes.

Plutselig napper noen deg i buksebeinet og drar deg ut av drømmen. – Kan ikke vi gå på Eventyrfabrikken? – På en så fin dag som dette? Spør du. – Hva om vi drar til Gioia på Frogner og spiser skikkelig italiensk is? Så stikker vi på Eventyrfabrikken en dag når det regner. Øynene til veslejenta tindrer av forventning, hun har selvsagt fått smaken på ekte «gelato».

Oslo er perfekt for sene sommernetter og nattbad. Foto: Phil Aicken, Unsplash

Hvorfor reise til bystrendene i Barcelona eller Nice? Vi har Operastranda og Sørenga. Tøffingene som dødser fra 10’ern på Frognerbadet eller fra Panter’n på Bygdøy har nok av plasser å velge mellom. Redd for brennmaneter, sier du?  Sett deg på Linje 5 til Songsvann, sleng deg ned på gresset, eller ta noen svømmetak i et garantert brennmanet-fritt vann med alle fasiliteter like ved. Eller pakk ned teltet i sekken, ta med deg stanga og vandre inn i Nordmarka og hal opp en feit ørret som du kan hive på grillen med en gang. Kan du gjøre det i London, Berlin eller Los Angeles? Neppe. Feriepengene har kommet og brenner hull i lomma. Du kan ikke booke billett til New York for å leke Carrie Bradshaw, men hva gjør vel det? Vi har alt her. Sjekk ut luksusen i Nedre Slottsgate og spreng klesbudsjettet på Jimmy Choo, Burberry og Louis Vitton. Ikke helt din greie? Prøv Dapper eller Ensemble på Løkka i stedet. Oslo har haute couture som går alle verdensmetropoler en høy gang. Oslo er verdens beste by å bo – og feriere i!

Late sommerdager, slappe av, finne på noe eller ikke gjøre noen ting

Denne sommeren skal du shoppe, bade, leke, spise, drikke og gjøre ingenting, for dette er sommeren din, og Oslosommeren er verdens beste sommer. Oslo er verdens beste by. Denne sommeren gjør vi det beste ut av det.

Kjære Osloboer, kjære tilreisende, kjære turist: God sommer, og nyt verdens beste sommerby!

Hilsen alle oss i Schala & Partners Eiendomsmegling