OSLO VOKSER

Lille Oslo er en egen planet. Alle gatene egne land. Hvert strøk en verdensdel. Slik synger Oslopatriotene i DeLillos i klassikeren «Suser avgårde». Dette stemmer svært godt. Oslo har vokst kraftig de siste årene, og fortsetter å vokse*: Oslo er Europas 4. raskest voksende by (bak Balashikha og Tyumen i Russland, samt Tirana i Albania). Da trenger folk et sted å bo. Men hvor skal man bo, og hva foretrekker man?

Alle Oslos bydeler og områder har sin egenart, og «nye» bydeler vokser frem. Partners mener at ingen steder er bedre å bo i, enn i verdens beste by: Oslo.

Nye bydeler

Skøyen er blitt veldig forandret de siste årene. Oslo kommune har fremlagt planen «Oslo mot 2030» hvor Skøyen er et av områdene som skal utvikles. Allerede i dag har området opplevd store endringer. Harbitz Torg med restauranter, boliger og butikker er et eksempel på utviklingen av bydelen. Skøyen er i dag et trafikknutepunkt med togstasjon
(flytoget stopper også her) med holdeplasser for både trikk og buss. Etter hvert kommer også forlengelsen av T-banenettet i Oslo, Fornebubanen, hvor Skøyen også får en T-banestasjon.

I følge Plan- og bygningsetaten i Oslo vil Skøyen få 9 500 nye innbyggere, 3 900 arbeidsplasser og om lag 4 800 nye boliger.

llustrasjon Gottlieb Paludan Architects og L2 Arkitekter

Nærhet til naturen

Oslo er perfekt for de fleste. Enten du foretrekker asfalt og bystøy, bølgeskvulp eller vil ha skogen utenfor døra. Marka er hellig for mange, og vi som bor i Oslo er heldige som har den så tilgjengelig.

Nordmarka er kjent for de fleste, men Østmarka er også en flott perle. Bøler, Ulsrud og Oppsal har kort avstand til Haraløkka idrettsplass med natur- og kunstgressbaner samt tennisbaner. For ikke å snakke om turmulighetene. Et par minutters gange fra Ulsrudvann parkeringsplass har du ulsrudvannet som passer perfekt for en dukkert om sommeren. Like ved ligger ærverdige Østmarksetra fra 1928.

Sentrale østkanten

Helsfyr, Økern og Ensjø er tre «glemte» bydeler som lenge har vært assosiert med kontorlokaler og bynær industri. De siste årene er disse områdene blitt kraftig forvandlet, og «nye» bydeler vokser frem. Nye moderne leiligheter popper opp. Nå som NRK også har luftet planene om å flytte fra Marienlyst til Ensjø, kan dette gi bydelen enda et løft. Med kort vei til nye Tøyenbadet (skal være ferdig i 2023) og Tøyenparken med Øyafestivalen.

Økern kommer også til å endre seg i årene fremover. Hit planlegges det 7000 nye leiligheter og bydelen skal få 75 000 innbyggere. Her er det planlagt kino, kontorer og hotell, for å nevne noe. Og sammen med Hovinbyen skal området få 11 parkområder, så det skal være nok av grøntarealer.

Fjorden, baby!

Vi har i de senere årene sett at fjordbyen Oslo vokser frem med utbyggingen av Aker Brygge, Tjuvholmen, Bjørvika, Sørenga og nå etter hvert Bispevika. Dette området som tidligere lå bak containere og trafikkmaskin, skal etter hvert bli en oase med ca 1 300 boliger, grøntarealer, kontorer, restauranter og butikker. Dette området har fått en voldsom vekst de siste årene. Deichmanske bibliotek er åpnet, Operastranda har vært full nesten i hele sommer og vi venter i spenning på når Munch museet åpner. Det er VELDIG lenge siden Oslofjorden har vært så nærme og tilgjengelig for folk som nå.

*– I følge Aftenposten (19. august 2021), faller faktisk innbyggertallet for første gang på lenge i Oslo, men dette kan være kortvarig. Man så for seg at vi ville passere 700 000 innbyggere for første gang i år, men det ser ut til å bli utsatt.