VI ELSKER OSLO. VI ELSKER GRÜNERLØKKA

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. Katrine Solvåg hos Schala & Partners Grünerløkka liker bydelen så godt at hun har bosatt seg her. Dette er hvorfor:

Katrine Solvåg elsker Grünerløkka. Foto: Birgitte Aarebrodt
  • Navn: Katrine Solvåg
  • Alder: 32
  • Født: I Romsdalen, bor nå i Markveien på Grünerløkka
Hvorfor elsker du Grünerløkka?

Hva er det ikke å elske? Denne bydelen har absolutt alt. Takket være mangfoldet og entreprenørskapet blant de som bor her, finner du kulinariske opplevelser fra hele verden. Det er ikke mange andre steder i byen hvor man finner en så stor variasjon i nisjebutikker som her. I Markveien finner du blant annet Fontanas kjøkken, hvor du strengt tatt kan kjøpe omtrent alt du ikke visste du trengte til middagsselskapet. I butikken Mitt lille hjem finner du alt fra flotte klær til små interiørskatter. Vi eiendomsmeglere jobber så mye, at vi ikke alltid rekker å shoppe, men når jeg har tid, prøver jeg å stikke innom Chillout. De er helt rå på utendørsutstyr, og du kan komme innom bare for å ta en kaffe.

Innimellom de flotte arbeiderbygårdene, finner du grønne lunger som Løkkafolket er flinke til å bruke, spesielt langs med Akerselva – og alle vet at Akerselva er vakrest gjennom Grünerløkka.

Når sommeren kommer, får Løkka en helt egen «vibe». Det er en åpen, fin stemning over alt. Personlig trives jeg best i parkene her. Etter jobb, hender det vi tar fredagspilsen på Grünerhagen, hvor man har sol til klokka 20.

Om vinteren når kulda kommer er det på tide å trekke inn og varme seg foran peisen. Både Glød bar i Thorvald Meyersgate 70, og drinkbaren Couch lenger opp i samme gate, har begge peis. Her kan du sette deg ned med noe ekstra godt i glasset, eller noe deilig på tallerkenen og senke skuldrene og lytte til knitringen fra bålet.

Selv bor jeg i Markveien, en gate som har alt du trenger: Du kan drikke nydelig vin på Territoriet nederst i Markveien, ta en beautybehandling på Betty’s, kjøpe noe kul vintage mens man tar en kopp kaffe på RetroLykke, gaten har eget pol og selvsagt matbutikker. Finner du ikke det du leter etter i Markveien, finner du det ikke andre steder heller.

Hvordan vil du beskrive markedet på Grünerløkka?                  

Jeg vil beskrive markedet som godt. Løkka har en blandet boligmasse som passer uansett hvilken livssituasjon du befinner deg i. Småbarnsfamiliene kan finne seg et lite småhus på Rodeløkka – hvis man er heldig. Det er også mange førstegangskjøpere som velger å bosette seg i bydelen, da det er såpass stor variasjon i boligmassen her. Dessuten er det på Grünerløkka det skjer!

En annen kjøpergruppe som jeg støter på rett som det er, er eldre boligkjøpere som har bodd her tidligere og vil tilbake. Det sier litt om hvilken effekt Grünerløkka har på deg. Når noen selger for å finne seg noe større, er det ikke sjelden at de finner seg noe nytt bare et steinkast unna.

Favorittplass i bydelen?

Det er ikke lett å bare velte ett favorittsted, men om jeg MÅ velge, så sier jeg Villa Paradiso på Olav Ryes Plass. Dette var et av de første plassene jeg gikk til da jeg flyttet hit, og siden har jeg vært her såpass mye at jeg er på hils med de ansatte. De har byens beste pizza! Om sommeren har de stor uteservering hvor jeg sitter og ser på folkelivet. Grünerløkka er så mangfoldig og det er alltid mye spennende å se på.

Parkteatret og Villa Paradiso i enden av gaten

Hvis jeg kan «nominere» flere favoritter, må jeg også nevne Tim Wendelboe som serverer kaffe i verdensklasse. Jeg passerer cafeen ofte på vei til jobben, og det pleier å ende med at jeg går innom og kjøper meg en kaffe, for å få en perfekt start på dagen. Om du har lyst å lese mer om Grünerløkka, kan du lese litt om bydelen her