5 tips til søndagsturer i Oslo

Etter å ha fråtset i feit mat i desember, er det godt å komme seg ut og røre litt på seg. Oslo har mange fine steder man kan besøke på en søndag nå i vinter. Uansett hvilken form du måtte være i – her er 5 tips til søndagsturer i Oslo.

Østmarka i Oslo

Man trenger ikke trene på treningssenter for å trimme litt. En gåtur i og rundt verdens beste by holder i massevis. Vi er heldige, vi som bor i Oslo, som kan velge mellom en urban gåtur i byens gater, en rusletur langs med sjøen, eller en tur i skogen – alt på samme sted. Her kan du finne fem fine alternativer til hvor du får trim og samtidig kan oppleve hva vi synes er verdens beste by:

Ormøya og Malmøya

Ormøya vinterstid

Disse to øyene man passerer ved Mosseveien, er to koselige øyer med smale veier og koselige hus. Med sin nærhet til sjøen, er dette en idyllisk tur. Det er en egen kyststi på hver av øyene som man kan følge rundt øyene. Om sommeren kan man både bade og campe her.

Skulpturparken på Ekeberg

Dersom du vil blande kultur med en tur, er skulpturparken på Ekeberg et godt alternativ. En fin tur som man kan ta året rundt. Ta 19-trikken opp til Ekebergparken, eller gå Trollstien fra Gamlebyen. Herfra er det kort tur rett inn på stien i skulpturparken. Her kan du hvile øynene på de 40 skulpturene og installasjonene fra flere kjente kunstnere som Damien Hirst, Per Ung og Dyre Vaa.

For eksempel nå i mørketiden er det en egen utstilling som ikke synes like godt i dagslys. Den amerikanske kunstneren Tony Oursler har laget en installasjon som heter Cognitive & Dissonance som består av lyd og lys.

Ønsker du å gå litt dypere inn i materien, er Ekebergparken en del av den Kulturelle Spaserstokken. Her kan du lære om historien bak de mange skulpturene, og samtidig få med deg et besøk i parkens eget museum for historie. Mer informasjon eller påmelding, kan gjøres her.

Etter turen kan du sette deg inn på Ekebergrestauranten med en kaffe eller kakao og nyte den fantastiske utsikten over verdens beste by – Oslo.

Tøyenparken – Botanisk hage – Ola Narr – Torshovparken/ Torshovdalen

Man trenger jo ikke å reise ut av byen for å få en fin tur. En park-til-park tur kan holde i massevis. Et godt tips til søndagstur i byen er å ta en liten tur på østkanten, med diverse kafestopp. Turen begynner på Sinsen og går igjennom Torshovdalen ned til Carl Berner, hvor vi krysser veien og beveger oss opp til Ola Narr og ned mot Botanisk hage. Herfra går turen ned til Tøyenparken før vi avslutter med en saftig burger på Brooklyn Burger Joint på Tøyen Torg.

Torshovdalen

Skitur i Østmarka

Hvis føret tillater det, er det ingenting som er så deilig som å spenne på seg skiene og fyke innover i marka på silkeføre. Perfekt som søndagstur! Østmarka er full av løyper av varierende vanskelighetsgrad. Det er også flere lysløyper om du ønsker å gå om kvelden. Har du ikke bil, kan du ta T-banelinje 3 til for eksempel Ulsrud. Herfra er det en kort gåtur til Østmarksetra. Fra Østmarksetra tar du «løype 165» som er opplyst, og etter hvert som du kommer deg av gårde inn i skogen, kan du velge flere løypealternativer.

Østmarka venter. Kilde, Wikimedia Commons

Utforsk din egen by

Det beste er noen ganger å bare ta ting på sparket og gå på måfå. Oslo har så mye å by på at det er noe nytt å oppdage hver dag. Hva med å sette deg på t-banen og reise til en bydel du aldri har besøkt før, eller ikke kjenner så godt til? Har du aldri vært på Bøler? Sett deg på t-banen og gjør en dag ut av det. Eller lek turist i din egen by, sett deg på en turistbuss og kanskje du lærer noe nytt om byen vår?

Hvis du har lyst til å besøke en bydel du ikke kjenner så godt, kan du få noen tips fra våre egne meglere som kjenner byen svært godt. Les mer her.

Kilder: Ut.no, Skiforeningen, VisitOslo