Tar opp Kampen for å bli Oslos hyggeligste område

Det sjarmerende bydelen som ligger mellom Tøyen, Ensjø og majestetiske Jordal Amfi har en nærmest mytisk rolle i Oslo. Om det er fordi den inspirerte Kardemomme by, eller har fått stått nærmest urørt av tidens tann vet vi ikke, men de fargerike trehusene som fremdeles holder på den klassiske Vålerenga-spiriten er et klassisk eksempel på hvorfor Vi Elsker Oslo.

Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=715715

“Kampen selger virkelig opp til å bli en av Oslos mest spennende og unike områder. Vi ser at dette området tiltrekker seg urbane og unge mennesker, og at de som flytter dit ender opp med å bli”, forteller Edvin Eikeland hos Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo. Her kommer en oversikt over Edvin sine favorittplasser i området.

Kampen Bistro

En bydelsbistro som de siste 20 årene både har bygget seg opp et rykte som en av Oslos hyggeligste middagsteder, har også en habil konsertscene som tiltrekker seg en rekke spennende og internasjonale musikere.

Opp trappen finner du et sjarmerende middagslokale som samtidig lager de beste franskinspirerte rettene. Eller som de selv kaller det – hverdagsgourmet.

Vi kan ikke snakke om Kampen Bistro om vi ikke nevner takterrassen, hvor man kan tilbringe mang en varm sommertime.

Kampen Økologiske Barnebondegård

Selv om Kampen ligger midt i tjukkeste Oslo, er det faktisk en bondegård der. På Kampen Økologiske Barnebondegård kan du ta med deg barna på åpne dager, hvor de kan venne seg til dyr. Her finner du hester, geiter, griser og høner, og er du heldig har de åpnet vaffelbua.

Kampen park

Denne parken som ligger på toppen av Kampen er et nydelig friluftsområde, hvor du har god plass til å boltre deg på. Her er det mange muligheter, helt fra å slikke sol i et område til lekeplasser og ikke minst det art deco-inspirerte plaskedammen helt på toppen hvor barna kan få dyppet tærne.

Foto: Oslo Kommune

Kampen Kaffe & Bar

Midt på Torbjørn Egners plass – selve hjertet av Kampen – ligger et koselig pusterom. En langtlevende cafe som ikke bare serverer god kaffe, men har selvsmurte brødvarer fra lokale leverandører. På kvelden blir lokale om til en bar hvor det til tider spilles jazzkonserter.

Hvorfor velge Kampen?

Kampen er for deg som vil ha sjarmen av en trehusbebyggelse. Ektheten av det Gamle Oslo kombinert med umiddelbar nærhet til alt det andre hovedstaden vår har å by på har å by på.