Vil du bo sentralt, men samtidig litt unna bykjernen? Da kan Hasle og Løren være plassen

Hva er det første du tenker når du hører Hasle/Løren? At det er et ishockeylag? Det er nok  litt mer enn det.

Peer Gynt Parken

Hasle er en strøk som ligger i midt mellom Carl Berners Plass og Helsfyr og er et av områdene i Oslo med mest vekst. De siste ti årene har populariteten til området eksplodert. Her er en rekke barneskoler som Hasle og Teglverket skole og med 21 bussens hyppige avganger og T-banen kan du på kort tid komme deg til de fleste plasser Oslo har å by på. 

“Hasle og Løren er det perfekte området å flytte til når man vil ut av bykjernen – for eksempel med små barn – men fremdeles vil ha den umiddelbare nærheten til byen“.

Torfinn Sørvang 

Eiendomsmegler

Schala & Partners Carl Berner

Dette området har mer enn kollektiv trafikk og skoler å by på. Her er en rekke favoritter.

Lille tøyen hageby

Lille Tøyen Hageby

En av de største hemmelighetene i Hasleområdet er Lille Tøyen Hageby – det å kalle et helt boligområde for en hemmelighet er å ta litt i –  men dette er faktisk det.  Dette er et område bygget mellom 1917 til 1922, og har idylliske mursteinshus på rekke og råd. Det som gjør området unikt er de innkapslede grøntområdene som gjør at man bare kan åpne døren og la ungene løpe fritt.

Grøntområdet på Valle

Valle

Rett ved Hasle Torg, i retning mot Intility Arena finner du et kjempestort grøntområde. På femtitallet var det prosjektert til å bli en flyplass, men heldigvis for beboerne i området ble disse planene stoppet. For nå er det et unikt grøntområde med alt fra lekeplasser, andedam og en rekke fotballbaner. Her kan både barn,voksne og hunder få boltre seg akkurat som de vil. 

Boulangerie M

På motsatt side av området, ned mot Ensjø, kan man følge en gangvei ned til bydelens franske konditori. Her kan du på dagtid spise svært gode smurte surdeigsbrød og de har en overflod av velsmakende bakevarer. alt fra store kanelboller og elegante wienerbrød som smelter i munnen. Om ikke det var nok, så har de også veldig god pizza på kveldene.

Vinslottet

I retning Løren kan du stikke innom det nyåpnede kjøpesenteret Vinslottet som har en rekke restauranter, bar, cafe og matbutikker. Spesielt Sugar & Spice med spesialitet på asiatisk street food er verdt å sjekke ut.  Bygget har fått sitt navn etter å ha vært hovedlageret til vinmonopolet. Men Vinslottet har ironisk nok – ikke et vinmonopol. Da må man hundre meter ned på Hasle Torg.  

Peer Gynt-parken 

Peer Gynt Parken

Løren har som Ekeberg sin egen skulpturpark. Peer Gynt-parken har som navnet tilsier fokus på Henrik Ibsens hovedverk, og er en samling av 20 statuer fra skuespillet. Parken har også en rekke lekeapparater, og fotballbane, så her er det alltid et yrende folkeliv. 

Visste du at Nationaltheatret har en egen scene på Løren? Kanonhallen, som tidligere produserte og  lagret ammunisjon for tyskerne under andre verdenskrig, har nå blitt omgjort til en teaterscene som viser en rekke forskjellige stykker. Både for store og små.  

Hvorfor velge Hasle eller Løren? 

Dette området er for deg som ikke har et umiddelbart ønske om å bo midt i byens sentrum, og kanskje har små barn. Her har du store åpne områder for barn å boltre seg på, skoler de kan vokse opp på, men også en umiddelbar nærhet til byens puls.