Bjørvika – Oslos “nyeste” bydel

Siden starten av byggingen har Oslos “nyeste” bydel Bjørvika skutt i taket – bokstavelig talt. Det er estimert at området skal ha rundt 5.000 boliger og ca 20.000 arbeidsplasser. Innimellom den moderne arkitekturen og de høyreiste bygningene er det allerede, og kommer til å bli mange innbyggere. Her har vi samlet et lite knippe av de plassene vi liker godt – akkurat nå.

“Det å bo i Bjørvika er helt topp for de som ønsker det sentrale i sentrum, samtidig som man får nærheten til vannet, og ikke minst et yrende folkeliv. For meg er dette en av – om ikke det – mest spennende området i Oslo, som kommer til å fortsette å utvikle seg ettersom tiden går.” 

Linus Juell
Daglig leder
Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo

Bryggeområdet på Edvard Munchs plass

En av orkesterplassene i Bjørvika er badebryggen ved Bispevika og Edvard Munchs plass. Her er det lagt opp til at man kan gjennom sommerhalvåret ligge å slikke sol i det tribuneaktige oppsettet. Selvsagt ta et lite stup i vannet for å avkjøle seg. Her ligger de lokale og slikker sol gjennom døgnet som en gjeng med trøtte seler. 

Området tiltrekker seg også en hel del helårsbadere, så om det frister å stupe i fjorden i januar er dette plassen.

Talormade donut 

Om man blir litt fysen på noen søtsaker, så kan man ta en tur på Talormade donuts, hvor du kan kjøpe donuts med de mest himmelske smaker. Her får du donutsklassikere som Bear Claw og vanilje i god kombinasjon med litt mer spennende smaker som strawberry pistachio. 

Hammerhai bar 

En av de nyeste bekjentskapene i Bjørvika. En slags søsterbar til Angst i Strøket. Her får du et fargerikt interiør som ikke ligner noen barer i Oslo, med fokus på gode drinker og vin. I tillegg flesker de i ny og ne til med utendørs jazzkonsert, hvor man kan drikke Pæreslush (med og uten alkohol) høre på god musikk og se utover fjorden. Ikke verst. 

Mike’s Corner

Dette er også et nytt tilbud til Bjørvikabeboerne. Dette nye spisestedet er kjærlighetsbarnet til den mangeårige fotografen til Karpe. Her har de laget en New York-inspirert bodega som spesialiserer seg på nydelige sandwicher, kyllingvinger og fries. Der andre plasser i Bjørvika kan ha en litt stiv stil er dette plassen som viser at området er mangefasettert ved å være nøyaktig det motsatte. 

Grønne lunger 

Heldigvis er ikke bare Bjørvika betong og harde vinkler. Her har byutviklerne og arktitektene vært flinke til å skape de grønne lungene mellom husene som trengs. Spesielt rundt Bispevika er det mye plass mellom byggene. Noe som gir området mer spillerom og luft.

Likte du denne artikkelen? Les mer på vår blogg, Bolignytt.

Skal du selge huset, eller er det på tide med en verdivurdering? Da kan du kontakte oss her.