Nybegynner på langrenn? Prøv disse rutene

Som nordmenn er vi alle født med ski på beina. Helt siden vi kun var bare et par dager gamle har vi kunnet stå på ski. og mestret både fiskebein og dobbeltdans før vi startet i barnehagen. Det ligger tross alt i genene våre. Eller er det egentlig slik? Er du nybegynner på langrenn, og på jakt etter egnede steder å gå på ski? Vi har laget en liste. Prøv disse rutene!

Nordmarka Oslo

Det å kunne stå på ski og da spesifikt langrenn er ikke bare bare, det krever litt trening og mestring. Men på den positive siden, når man kommer i gang  er det en super måte å få mosjon og se den vakre naturen vår på.

Har du lyst til å teste ut langrennsløyper? 

La oss si at du nå har investert i et par langrennski og er klar for å teste dem ut. Hvor i all verden skal man dra for å finne en plass som passer ditt kunnskapsnivå? Slik at du ikke plutselig setter utfor en bratt bakke uten noen form for kunnskap på hvordan du skal ploge. Her kommer en av de superviktige fjellvettreglene inn: Lytt til erfarne fjellfolk. 

Er du nybegynner på langrenn, og på jakt etter egnede steder å gå på ski? Vi har laget en liste. Prøv disse rutene!

For nybegynnere: 

Røahagen

Dette er den enkleste av de enkleste løypene du kan finne i Oslo. Her trenger du ikke være redd for bratte bakker eller krappe svinger. Her kan du virkelig få testet ut teknikken din på flatmark. Denne løypen er så flat som den kan bli. 

Løypen er heller ikke spesielt lang, med sine beskjedne 1.5 km.

Ekeberg

En annen plass som har en nybegynnerløype er på Ekeberg. Plassen som på sommeren arrangerer Norway Cup har også muligheter til å ta deg en tur på ski. Her finner du rundløyper på rundt 2.5 kilometer mellom Ekebergveien og Ekeberg Skole. Løypa er flat og fin for deg som ikke helt mestrer teknikkene enda.

Dette var to superenkle løyper som helt klart kan karakteriseres som nybegynnerløyper. Så nå er du kanskje klar for noe litt mer spenstig?

For deg som kan stå på ski, men ikke aspirerer til Birken 

Sognsvann – Ullevålseter – Sognsvann 

Dette området er muligens oslos mest kjente skiløype – av god grunn. Den er perfekt både i lengde og enkel tilgang. Og ikke minst – man kan ta en kaffekopp og vaffel på halvveien. 

Her finner du litt mer kupert terreng enn hva du finner i de to foregående, men fremdeles helt overkommelig selv om du ikke vil bli den nye Petter Northug.

Østmarka rundt Nøklevann  

En av Østmarkas mest kjente områder er området rundt Nøklevann. Det er et nydelig vann som om sommeren er godt besøkt av stupeglade badere og padlere. Det er også en vakker skitur å gå rundt vannet. Den er litt lengre enn de tidligere nevnte turene, men helt klart overkommelig selv om du er litt nybegynner. Her er det litt mer kupert terreng og bakker, men området er strålende, og utsikten over vannet kan få selv den mest kyniske turgåer til å bli nasjonalromantiker.

Litt for viderekommende 

Sognsvann – Kikut – Sognsvann

Ok, så nå begynner du å bli ganske dyktig på ski etterhvert. Kanskje du skal prøve en langtur? En av de flotteste turene er fra Sognsvann til Kikut og tilbake vie en annen løype. Denne er på rundt 30 km, så her er det lurt å både være i god form, og ta med seg en matbit. Du starter på vestsiden av Sognsvann til Nordmarkskapellet og følger skiltingen til Kikutstua. Returen er over Bjørnsjøen og Ullevålseter.

God tur dere! 

Likte du denne artikkelen? Les mer på vår blogg, Bolignytt.

Vi er eiendomsmegleren med hjerte for Oslo. Trenger du hjelp med kjøp eller salg av bolig? Kontakt oss her.