Oslos mest spennende restauranter – akkurat nå

Oslos utvalg på restauranter har aldri vært så bra som det har vært de siste årene. Selv om pandemien gjorde sitt absolutt beste på å brekke ryggen til mange av de innovative og spennende spisestedene Oslo har å by på, har mange overlevd. Vi tenkte vi skulle ta for oss noen av de beste spisestedene østkanten har å by på.

Hot Shop

Vi tar de største først. Hot Shop er med sin Michelin-stjerne en av de mest aktuelle og relevante restaurantene i Norge, rett og slett. Beliggende i lokalene til en tidligere butikk for… voksen underholdning – derav navnet. Hot Shop tilbyr minimalistiske nordiske smaker, fine dining med fokus på norske råvarer og ganske lang ventetid på å få bord. Så her gjelder det å være ute i god tid. 

Little Pickle

Et relativt nytt bekjentskap på løkka, her får du deilig europeisk matlaging med et lite anstrøk av britiske tradisjoner. Som navnet tilsier, får du en hel del syltede elementer i matrettene, men om du da tror dette er kun mat laget rundt den klassiske sylteagurken, må du tenke igjen. Her får du smart matlaging med store smaker og spennende kombinasjoner. 

Om du får muligheten bør du virkelig prøve drinken med det morsomme ordspillet pickleback. Vi kommer ikke til å si hva det er, bare at det må prøves.  

The Little Pickle i Trondheimsveien

Katla

Katla har siden starten for snart fire år siden vært en mainstay i Oslos kulinariske verden. 

Restauranten som lager all maten fra et ildsted i midten av lokalet lager smakfull og spennende mat som toucher helt oppunder fine dining og hvite duker, men fremdeles har den rustikke stilen som gjør at du likesågodt kan komme med gymbag og joggesko. 

De har en åtteretters set meny, så her gjelder det ikke å ta en snack på veien, men heller komme kjempesulten. Anbefales til alle former for sosialisering, jobbmiddag, romantisk date eller middag med foreldre. 

Katla i Universitetsgaten

Kafeteria August

Det nye “mat og vin”-kvartalet på Tullinløkka som har dukket opp har en mengde spennende plasser. Om det så er Mon Oncle eller vinbaren Becco. Alle har noe å tilby. Kafeteria August er et prosjekt fra Maaemos Espen Holmboe Bang og er intet unntak. Dette er også som navnet tilsier en kafeteria og ikke en restaurant. Her får du enkle, smakfulle og spennende retter med ekstremfokus på råvarenes smak.

Txotx

Restauranten med det ekstremt vanskelige navnet. Det uttales “tsjåtsj”, og betyr rett og slett skål. Alle vet hva tapas er, og det finnes ekstremt mange restauranter som tilbyr det. På Txotx får du det – men med en vri – dette er baskisk tapas som også i tillegg har pintxos – som rett og slett er munnfuller ved disken som er spiddet med små tannpirkere. I tillegg får man en autentisk spansk – eller baskisk om du vil – tapasmeny som vil friste de fleste.  

Da har du forhåpentligvis plottet inn de fem neste restaurantbesøkene i kalenderen din, i så tilfelle har du mang en kulinarisk opplevelse foran deg. 

God mat! 

Likte du denne artikkelen? Les mer på vår blogg, Bolignytt.