Fredrik Venturelli til Schala & Partners Eiendomsmegling

Venturelli startet som eiendomsmegler allerede i 2002, og jobbet for fullt som eiendomsmegler frem til 2013, da han valgte å ta en pause fra eiendomsmeglingen og gå over til eiendomsutvikling. De siste ti årene har han utvidet eiendomskompetansen til å dekke alt fra oppussing/ rehabilitering, seksjonering, utvikling av nybygg og til å bygge hus. Vi tør påstå at få andre eiendomsmeglere i Oslo kjenner så mange sider av eiendomsverdenen som denne mannen. 

Noe av grunnen til at han nå har havnet hos Schala & Partners Eiendomsmegling er kjennskapen til de ansatte der og profilen til selskapet.

– Jeg er jo en ekte Oslogutt og nærer en stor kjærlighet til byen. De siste 30 årene har jeg bodd og jobbet i flere ulike bydeler og opplever igjen og igjen hvor mye stolthet folkene som bor her har for området sitt. Jeg bruker å si at jeg aldri har kjørt drosje, men har såpass oversikt over gatene, byggene og samlingsplassene at jeg er sikker på at jeg kunne gjort en god jobb, helt uten GPS, sier Venturelli og smiler. 

Ettersom Venturelli har bodd og jobbet over hele byen har han en helt egen innsikt i hvordan byen er sydd sammen. 

– Jeg husker godt hvordan eksempelvis Grünerøkka så ut på midten av åttitallet. Jeg bodde i Markveien i 1985 og da var det kun en restaurant som serverte kinesisk mat i gata, utover det var det ikke mange spisesteder i nærheten. Det har skjedd mye siden ‘85 og i dag er det annerledes, kan vi vel si, bemerker Venturelli.

Uvurderlig erfaring fra boligutvikling 

Venturelli er en svært godt likt eiendomsmegler og var i sin forrige periode som megler mestselgende eiendomsmegler over flere år, og han gleder seg nå til å kunne bruke erfaringen fra eiendomsutvikling inn i eiendomsmeglerbransjen. 

– Jeg tar med inn erfaringen fra begge sider av bordet. Jeg har møtt og jobbet med flere meglere de siste årene og har god innsikt i ulike arbeidsmetodikker og innganger til markedet. I tillegg til å gjennomføre selve salget på best mulig måte, kan jeg ved behov og ønske hjelpe kunder å se de store linjene, også spesifikt innenfor byggesakskunnskap hvor det er mange feller å gå i. Det skiller meg nok fra mange andre eiendomsmeglere, kommenterer Venturelli. 

– Fredrik Venturelli valgte oss i Schala & Partners Sagene når han nå returnerer til eiendomsmegling. Fredrik har lang fartstid i eiendomsbransjen med svært bred kompetanse  og vi er stolte av å få han med på laget, sier Erik Danielsen, daglig leder i Schala & Partners Eiendomsmegling, Sagene. 

Venturelli vurderer Oslo som et spennende og attraktivt boligmarked. Det er en by som de siste årene har vært gjennom en eventyrlig vekst og utvikling. Særlig innenfor ring tre har det vært en eksplosjon av spennende tilbud og områdeutvikling. De siste årene har Oslo fått et kultur, restaurant- og utelivstilbud som kan matche byer som Stockholm og København. Men det er et par områder han er spesifikt obs på. 

– Bjørvika med sin vekst er fremdeles et spennende område hvor fortsatt noe gjenstår. Samtidig ruller transformasjonen av Hovinbyen videre og med de store grepene som pågår rundt Økern med koblingen med Løren, Ulven og Hovin, vil Økern kunne bli et skikkelig tyngdepunkt med egne sentrumskvaliteter som vil være med på å utvide den sammenhengende sentrumsbyen, sier Venturelli.   

Ser på seg selv som en grundig og kunnskapsrik eiendomsmegler 

Selv om han ikke har vært aktiv eiendomsmegler de siste årene har ikke yrket endret seg mye.

– Megleryrket har forandret seg overraskende lite, det er selvsagt litt mer fokus på det digitale og sosiale medier, men arbeidsprosessen er fremdeles ganske lik, så dette er ikke nypløyd mark for meg. Som alltid handler det i stor grad om innsatsen, egenskapen og kunnskapen hos den aktuelle eiendomsmegleren.

Som megler blir Venturelli sett på som grundig og kunnskapsrik, og ikke minst tillitsvekkende, som er en viktig faktor. 

– Det finnes jo en mengde forskjellige meglertyper, alle har hver sin stil. For meg er det viktig at kunden kan stole på at jeg gjør en grundig og dyktig jobb, og at vi oppnår riktig pris ved salg. I tillegg har jeg jo salgsresultatene som kan backe opp slike utsagn, avslutter Venturelli.