Karrierestart – forberedelser til arbeidslivet

Schala & Partners Eiendomsmegling har et spennende prosjekt for fremtidens meglere. Karrierestart er et opplæringsprogram hvor meglerfullmektige og studenter samles to ganger i måneden, og får en mer praktisk tilnærming til arbeidslivet som eiendomsmegler.

Vidar Tangstad, avdelingsleder og Partners i Schala & Partners Carl Berner

Vi befinner oss i et møterom sentralt i hovedstaden. Her er en rekke lydhøre, unge mennesker samlet, alle med samme mål; å utvikle seg til å bli de beste eiendomsmeglerne. Foreleseren, Vidar Tangstad, som er en av Oslos beste og erfarne eiendomsmeglere, viser en slide om hvordan de på best mulig måte kan bruke de digitale virkemidlene de har tilgjengelig. Den unge garde følger konsentrert med og noterer ned nyttig informasjon.  

Slike opplæringsprogram, der unge og ivrige meglere og meglerfullmektige kan lære av markedets beste og mest erfarne eiendomsmeglere, er et grep Schala & Partners har tatt for å kunne forvalte og utdanne unge meglerspirer på best mulig måte.

Skal hjelpe fullmektige til å ta steget helt opp til eiendomsmeglere

Eskil Næss Hagen, daglig leder i Schala & Partners Torshov og leder av Karrierestart

– Vi begynte med Karrierestart som et pilotprosjekt i 2019, og lanserte det offisielt i 2022. Opplæringsprogram som Karrierestart er viktig fordi vi ønsker å tiltrekke oss, lære opp og ikke minst beholde de skarpeste hodene. Den beste måten å gjøre det på er å styrke dem i møte med arbeidslivet, sier Eskil Næss Hagen, ansvarlig for Karrierestart. 

–  Dette er studenter og boligkonsulenter som snart skal ta steget helt opp til å bli eiendomsmeglere. Da fokuserer vi på opplæring i befaringstrening og de praktiske grunnkunnskapene i det å være eiendomsmegler, slik at de er mest mulig forberedt til arbeidslivet, fortsetter Næss.  

– Det ligger i navnet, vi ønsker å gi alle vår unge medarbeidere en god start på karrieren

En helhetlig forståelse av faget

Karrierestartdeltagere Alexander Øverli og Tine Berg

– Slike opplæringsprogram er svært viktige i jobbsammenheng, ikke bare praktisk, men også rent faglig. Det gir oss en helhetlig forståelse av hvordan eiendomsmegling fungerer der ute. Her får vi flettet studier, jobb og kurs sammen uten at det går utover studiet, sier Alexander Øverli, som er meglerfullmektig hos Schala & Partners Torshov.

– På skolen er det veldig mye teori, mens vi her får praktisk erfaring. De viser oss hvordan arbeidet faktisk er. Det gir oss et bedre utgangspunkt når vi går ut i arbeidslivet, sier Tine Berg, meglerkonsulent hos Schala & Partners, Carl Berner

– Slike kurs er ekstremt viktige for oss som ønsker å bli eiendomsmeglere. Jeg har allerede fått bruk for det både i jobbsammenheng og i forbindelse med eksamen. Her har jeg fått dratt inn den erfaringen, fortsetter Berg

Innsikt i alt en meglerhverdag innebærer

Det er ikke kun eiendomsmeglere som holder foredrag for studentene. I løpet av et semester er det flere andre forelesere som snakker om en rekke elementer og virkemiddel, som kan ha en innvirkning på arbeidsoppgavene til en eiendomsmegler. Alt fra hvordan man på best måte kan uttrykke seg på sosiale medier anno 2023, til en gjennomgang av kroppsspråk og annonsering hos samarbeidspartnere som Schibsted og FINN.no

Lojalitet til firmaet og ledelsen

– Karrierestart gir oss en god start og trygghet, i form av kunnskap og erfaring. Og det gir også en type samhold. Ikke bare til de andre studentene, men også med programholderne. Vi får et helt annet utgangspunkt når vi skal begynne, slik at vi blir tryggere på oss selv, sier Berg. 

– Det gir en viss lojalitet til firmaet og ledelsen. Vi føler oss automatisk som en del av det, før vi egentlig er det.  Vi er i hvert fall svært fornøyd med kurset. Det er høy takhøyde på hva man kan spørre om, og vi har en plattform å bygge videre på.

Eskil, som er karrierestart-sjef, er engasjert og god på å holde oss fokusert, så dette er noe vi gleder oss til å gjøre i praksis, avslutter Berg.