Oslos “skjulte” utendørsområder

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Vinterjakkene og de store skoene plasseres på loftet og vi henter frem solkrem og solbriller. Oslo er en by som elsker sommeren. Det er ingenting som slår følelsen av å kunne være ute i sommervarmen time etter time. 

Oslo har også ekstremt mange plasser hvor man kan nyte sommeren og utelivet. Kjente parker og strandområder blir fort fylt opp. Her kommer en oversikt over plasser som kanskje ikke er like tettpakket som Frognerparken og Tjuvholmen.

 Botanisk hage på Tøyen

Å kalle Botanisk hage for et skjult område er å ta hardt i. Men samtidig er det noe av det vakreste området i Oslo og en unik samling av planter og vekster. Med over 4500 planter er dette et levende museum som umiddelbart gir deg sinnsro og en følelse av å befinne deg på et helt annet område enn Oslos østkant.

En av hagens høydepunkt er veksthuset med sitt regnskogaktige klima, og ikke minst den lille karpedammen hvor du kan klatre opp langs steinene over dammen. En liten tur til Naturhistorisk museum etterpå er heller ikke dumt.

Taket på Økern Portal

Taket på Økern Portal? Har aldri hørt om, sier mange. Taket på Økern Portal er ikke mindre enn Nord-Europas største spiselige takpark. På toppen av det nyreiste bygget kan du finne en hage helt utenom det vanlige. Her er det hundrevis av spiselige vekster plassert i forskjellige grønne lunger. Her er det også en løpebane og et biehotell, og ikke minst – en majestetisk utsikt over området.

Stovnertårnet – Sherpatrappene

En liten T-banetur østover fører deg til Stovner og Stovnertårnet Dette er et byggverk som faktisk er Norges lengste tårn, og rager 215 meter over havet. Her kan du spasere opp til utsiktspunktet som gir en flott utsikt over byen. Når du allikevel er i området anbefaler vi en liten tur inn i skogen bak tårnet. Bare et par hundre meter innover finner du Liastua, hvor du kan kjøpe deg en vaffel og en kaffe før du prøver deg på Liabratten.

Liabratten åpnet i 2019 og er en steintrapp på 333 trinn laget av fire sherpaer fra Nepal. Langs trappen står skilt som forklarer hvordan de bygget trappen og hvilke materialer de har brukt.

Torshovparken og Torshovdalen

Oslo har flust av flotte parkområder. Frognerparken er jo kjent for alle nordmenn. Sofienbergparken og Slottsparken er alle svært populære parkområder hvor alle som kan krype og gå svermer mot i det solen titter frem i løpet av våren. Bydelen Torshov har en rekke fine parkområder å benytte seg av den litt mer sentrale Torshovparken med sin karakteristiske paviljong, er et yndet parkområde for bydelens beboere. 

Torshovdalen, som ligger i retning Sinsen, er et vesentlig større område, hvor det sjeldent er tett mellom folk.

Kampen Park

Kampen Park i Oslo er uten tvil et yndet parkområde, og det er mange grunner til dette. Først og fremst er parken vakkert anlagt og godt vedlikeholdt, med frodige grøntområder, fargerike blomsterbed, og majestetiske trær som gir en behagelig atmosfære. Parkens beliggenhet er også en stor fordel, da den ligger i det historiske og sjarmerende Kampen-området, som har en unik atmosfære og en følelse av lokalt fellesskap.

Med denne oversikten kan du helt sikkert finne deg en plass som ikke blir overfylt det sekundet solen titter frem. Husk solkrem!