Sjarmerende plasser litt utenfor Oslo

Oslo er som vi vet verdens vakreste by, men av og til kan det være at man ønsker å utforske noen andre områder – om så bare for en dagstur. Her kommer en liten oversikt over plasser langs Oslofjorden du kan vurdere å dra om du har rundet alt sommerOslo har å by på. 

Nesodden – Idyllisk oase kun en kort båttur unna

 Nesodden, også kjent som Oslos solside, er en sjarmerende halvøy som ligger rett utenfor hovedstaden. For å komme dit, tar du en kort fergetur fra Aker Brygge til Nesoddtangen. Herfra kan du enten utforske området til fots eller leie en sykkel for å få med deg mer av det vakre landskapet.

Nesodden byr på mange flotte aktiviteter. Ta en tur til Flaskebekk, hvor du kan nyte en avslappende dag på den vakre sandstranden. Generelt er det mange strender å utforske. Hvis du er interessert i kunst, bør du besøke Galleri Finsrud, som viser verk av lokale kunstnere. Hellviktangen har en supertrivelig cafe og et nydelig strandområde for barna. 

Drøbak – Eventyrlig sjarm og historie

Drøbak er en sjarmerende kystby som ligger kun en kort kjøretur sør for Oslo. Byen er kjent for sin vakre trehusbebyggelse, koselige gater og sin historiske betydning. For å komme til Drøbak, kan du enten ta bilen eller hoppe på en av de hyppige bussforbindelsene fra Oslo Bussterminal. Alternativt kan du unne deg en tur med rutebåt. Den bruker litt lengre tid ut, men det å se skjærgården ut Oslofjorden er en opplevelse i seg selv. 

Når du er i Drøbak, bør du ta deg tid til å besøke Drøbak Akvarium og Badepark. Akvariet er hjem for et bredt utvalg av marine arter, og Badeparken er et flott sted for en piknik eller en forfriskende dukkert. Gå heller ikke glipp av Julehuset, som er åpent hele året og er en populær attraksjon for juleentusiaster.

Son – En perle ved sjøen 

Son er en annen liten kystby som ligger omtrent en times kjøretur sør for Oslo. Byen har en idyllisk beliggenhet ved Oslofjorden og er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og besøkende. For å komme dit, kan du enkelt ta E6 sørover og deretter følge skiltene til Son, alternativt ta rutebåten videre fra Drøbak.  

Son har en herlig maritim atmosfære med sjarmerende trehus, trange smug og koselige kafeer. Utforsk Son gamleby, ta en spasertur langs bryggen eller nyt en deilig lunsj på en av de lokale restaurantene. Hvis været tillater det, kan du ta deg en dukkert på Høllesanden, en flott sandstrand like ved byen.

Hvitsten – Kunstnerisk atmosfære og sjøutsikt

Hvitsten er en liten kystby som ligger omtrent en times kjøretur sørøst for Oslo. Byen er kjent for sin vakre beliggenhet ved Oslofjorden og sin kunstneriske atmosfære. Du kan komme til Hvitsten ved å kjøre langs E18 og ta avkjørselen til Son, deretter følge veien langs kysten til du når Hvitsten.

Hvitsten er et perfekt sted for kunst- og kulturinteresserte. Besøk Edvard Munchs tidligere sommerbolig, Munchs hus, som nå fungerer som et museum dedikert til kunstnerens liv og verk. Utforsk også byens gater, som er fylt med gallerier og kunstverk fra lokale kunstnere. Avslutt dagen med en spasertur langs den vakre kyststien og nyt den fantastiske sjøutsikten.

Tønsberg – Historie, kultur og vakre strender

Litt lengre unna ligger Tønsberg, en historisk by som ligger ved Vestfoldkysten, omtrent en times kjøretur sørvest for Oslo. Byen har en rik historie som går tilbake til vikingtiden og er kjent for å være Norges eldste by. Du kan komme til Tønsberg ved å ta E18 fra Oslo, og det er også gode togforbindelser fra Oslo Sentralstasjon.

Tønsberg har mye å tilby besøkende. Utforsk Slottsfjellet, en historisk festning som byr på fantastisk utsikt over byen og fjorden. Besøk Tønsberg Domkirke, en vakker middelalderkirke som er verdt et besøk. I tillegg kan du nyte de vakre strendene, som Tønsberg brygge og Vallø strand, hvor du kan slappe av, sole deg og ta en forfriskende dukkert i sommervarmen.