Oslos beste bar-“hemmeligheter”

At Oslo er et oppkomme av gode utelivsalternativ er ikke noe overraskende. På restaurantsiden dukker det opp den ene nye og spennende restauranten etter den andre. Men Oslo har også en svært spennende bar-scene. Her skal vi komme opp med et par relativt ukjente og små plasser, og en velkjent og stor.

Albatross

Vi starter på Torshov. Albatross er en liten nabolagspub i Torshovgata med en idyllisk uteservering med lave stoler og skuldre. 

Albatross, eller Måka som den heter på folkemunne, ble åpnet for et par år siden, og har svært høy kvalitet på både cocktails og vinutvalg.  De hjelpsomme bartenderne kommer med gode tips på vinen, og i tillegg kan man få kjøpt litt ost og skinke man kan gomle litt på mellom glassene. 

Lasarett

Vi holder oss på Torshov, ja faktisk i samme gate. Tvers over trikkeskinnene mot Torshovdalen finner du Lasarett. En liten og intim vinbar, hvor du kan få servert de beste viner med et svært godt utvalg. Dette er en perfekt plass å for eksempel dra på en date, da lokalet er lite og nesten intimt. Har også heldigvis uteservering om du ikke er heldig å få plass.

Torggata Botaniske 

Vi tar turen ned til byen og stikker innom Torggata Botaniske. Grunnen til navnet er (at den ligger i torggata) men også fordi selve lokalet er svært frodig og grønt med et oppkomme av fine og store planter, de har også et eget drivhus som gjør at drinkene har svært kortreiste krydder i seg.  

Her får du også en rekke av byens beste cocktails. 

Becco

En av de nyeste barene på denne lista er Becco, også en vinbar. Baren på flere etasjer i det nye Tullinløkka er virkelig blitt et landemerke. Selve lokalet har en rustikk stil, og har en åpning mellom etasjene, slik at det også blir svært luftig. Her kan det også ofte være jazzkonserter for enhver smak, og i helgene ofte svært dyktige DJ-er. 

Et ess i ermet på Becco er bakgården, som også kan tilby sval sommerstemning, og om alt står til rette – et utendørs dansegulv. 

Brygg

I starten av artikkelen skrev vi at en av plassene hverken skulle være liten eller ukjent. Brygg er en stor ølbar i Storgata. De sier selv at de er et “øl-dorado”  Her kan du virkelig finne all slags øl. Alt fra lettdrikkelige pilsners til svarte stouts så kraftige at du trenger kniv og gaffel for å få dem ned. En annen bra element med Brygg, er rett og slett størrelsen. Her er det god plass, men mange etasjer og rom, så her er det sjelden du ikke får sitteplass.