Morsomme vinteraktiviteter i Oslo

Vinteren i Oslo kan være magisk med sitt snøkledde landskap og frostklare dager. Det er ikke bare kaldt vær og mørke netter – det er også en tid for glede, moro og utendørsaktiviteter. Oslo byr på et bredt spekter av morsomme vinteraktiviteter for besøkende og lokalbefolkningen. Her er en liste over seks flotte måter å glede seg over vinteren i Oslo på.

Ake i Korketrekkeren
Korketrekkeren er en av Oslos mest ikoniske akebakker. Løypa går fra Frognerseteren til Midtstuen, og hvis du vil kjøre flere ganger tar du bare T-banen opp til Frognerseteren igjen. Du kan leie akebrett ved starten av løypa og nyte en kjølig tur nedover åsen, omgitt av det flotteste den norske naturen klarer å stille opp med. Husk å kle deg varmt, og nyt den naturskjønne turen mens du suser ned bakken.

Skøyting i Spikersuppa
Spikersuppa er et område midt i Oslo sentrum som blir omgjort til en skøytebane om vinteren. Dette er et flott sted å tilbringe en ettermiddag med familie og venner. Leie av skøyter er tilgjengelig, og det er også en koselig kafé hvor du kan varme deg med varm sjokolade etter skøyteturen.

Hopp i det iskalde havet 
En trend de siste årene i hovedstaden, har vært å varme seg i en av de mange badstuene som ligger langs Oslofjorden. Det er noe helt eget i å først sitte i 60- 70 grader celsius før å så kun et par sekund senere måtte dytte isbiter unna for å så kaste seg i det iskalde (bokstavelig talt) vannet. Dette gir deg en forfriskende følelse og styrker immunforsvaret samtidig som det gir deg en adrenalinkick som få andre aktiviteter kan matche.

Bålpanne på Grefsenkollen 
Foran selve Grefsenkollen kan du booke en egen bålpanne, hvor det legges ut puter og skinn. Her kan dere sitte med en nydelig utsikt og varme dere på hjemmelaget eplegløgg, pinnebrød og spekemat etc. 

Langrenn i Nordmarka
Ok da, vi må ta med litt skigåing også. Nordmarka, en av Oslos mest populære friluftsområder, blir forvandlet til et langrennsparadis om vinteren. Det finnes et omfattende nettverk av langrennsløyper som passer for alle ferdighetsnivåer. Enten du er en nybegynner eller en erfaren langrennsløper, vil du finne en rute som passer deg. Ta med langrennsskiene og opplev den rolige og vakre naturen i Nordmarka mens du glir gjennom skogen og over de snødekte vannene.

Besøk Holmenkollen Skisenter
Holmenkollen er en annen ikonisk destinasjon i Oslo, spesielt om vinteren. Her kan du besøke Holmenkollen Skimuseum for å lære mer om skisportens historie, eller du kan se på skihoppere som flyr gjennom luften på den berømte Holmenkollbakken. Hvis du ønsker å prøve skihopping selv, kan du ta en tur i simulatorbakken. Dette er en flott opplevelse for hele familien.