Styrketrening & frisk luft

Men en stadig økende interesse for styrketrening, er det ikke rart at sentrene ofte blir fulle, særlig i hovedstaden. For mange kan dette sette en demper på treningsgleden, for hvem vil vel stå i kø for å bruke apparater og vekter? Mange øvelser kan man riktignok gjøre hjemme, men visste du at du kan trene med apparater, helt gratis, og få frisk luft på kjøpet? Oslo er nemlig stappfull av gode muligheter.

Metallstativer & parkour

Oslo er full av små parker og områder med metallkonstruksjoner i ulike former og fasonger. Ved første øyekast kan det se ut som lekestativer, og det kan det også fint brukes til, men de er først og fremst laget for trening og parkour. De ulike konstruksjonene gir en hav av muligheter til styrketrening med egen kroppsvekt som f.eks hang-ups, dips, hengende benhev, liggende kroppshev osv. Parkene finnes over hele byen, så hvis du ser deg litt om neste gang du er ute og går finner du garantert din nærmeste park. God økt!

Enkelte steder i Oslo, som f.eks i gangveien mellom Grenseveien og Ensjøveien, finnes det parker med styrketreningsapparater med vekter, slik du finner inne på treningssentrene.

Apparater i det fri

Har du hørt om Tufteparkene? Det er et konsept som ble utviklet av Lasse Tufte i 2011 og består av ni treningsapparater utviklet etter internasjonale standarder for høyder og gripeflater. Over hundre slike anlegg finnes over hele landet, og atten av disse finnes i Oslo. Her finner du mange muligheter og utfordringer, uansett treningsnivå. Tufteparkene finner du her:

Kollenparken

Kongeveien 5

Kollparken

Forskningsparken

Voldsløkka idrettspark

Frognerbadet

Marienlystparken

Sophus Bugges plass

Tåsen idrettslag

Torshovdalen

Fagerheimgata 31

Tufteparken Tinkern

Kristparken

Sørengkaia Takterrasse

Sørengkaia 8 (NB: kun for de som bor på Sørenga)

Fillipstadkaia 11, Skur 13

Ullagerveien 15

Lambertseter natur- og aktivitetspark

Lambertseterveien 35

Skullerud park

Olaf Helsets vei 5

Naboparken

Linderudveien 33