Oslo, musikk & sommer

For mange er sommer synonymt med musikkfestival, og hva Oslo gjelder kan det virke som det er slik for byen også. Oslo huser nemlig mye mer enn de store gigantene, og er gjerne oppe i et tosifret antall musikkfestivaler i løpet av året. Vi har samlet noen av våre (litt) mer ukjente favoritter.

Langs Akerselva

Navnet sier mye; denne festivalen ligger langs Akerselva, mer spesifikt oppe i Nydalen, under ring 3 brua. Her får du en god blanding av alt mellom rock og pop på plakaten – fra kjente artister fra inn- og utland, til lokale fremadstormende. Langs den klukkende elvebredden serveres det drikke og et variert utvalg street-good fra en rekke matboder. Festivalen holdes fra 16.08 til 17.08

Oslo jazzfestival

For jazzelskere er Oslo Jazzfestival et must. Festivalen, som finner sted på ulike arenaer rundt om i byen, presenterer en rekke konserter med noen av de beste jazzmusikerne fra inn- og utland. Fra tradisjonell jazz til moderne improvisasjon, tilbyr Oslo Jazzfestival en unik mulighet til å utforske både jazzens verden og byen i seg selv. Festivalen holdes fra 11.08 – 17.08.

Ultima

Ultima fokuserer på å presentere samtidsmusikk av høy kvalitet fra en rekke sjangre, inkludert elektronisk musikk, moderne komposisjon, samtidsjazz og performancekunst. Festivalen har i en årrekke vært en ledende arena for eksperimentell og nyskapende musikk og kunst, og inkluderer et variert program med konserter, forestillinger, workshops, samtaler og andre arrangementer på ulike arenaer rundt om i Oslo. Ultima samler internasjonalt anerkjente kunstnere, komponister, utøvere og kuratorer. Avholdes 12.09 – 21.09.

Musikkfest Oslo

Musikkfest er en årlig gratisfestival som holdes rundt omkring i hele Oslo. Konsertscener settes opp i gater og parker over hele byen og mange av Oslos konsertklubber setter også opp innendørskonserter. Med godt over 50 scener og 500 artister finner du garantert noe du liker. Festivalen avholdes alltid den første lørdagen i juni, hvilket i år faller på 1.juni. Hva er vel en bedre start på sommeren?

Oslo world

Oslo World fokuserer på å feire og utforske verdensmusikk og kulturer fra hele verden. Festivalen tilbyr et stort og variert program med konserter, forestillinger, workshops, filmvisninger og andre arrangementer på arenaer over hele byen. Oslo World er også en viktig arena for kulturell utveksling og samarbeid på tvers av landegrenser og kulturelle bakgrunner. Festivalen avholdes 23.10 – 3.11, og selv om det riktignok ikke er på sommeren byr festivalen på en varm opplevelse inn mot en kaldere tid.