BADING I OSLOFJORDEN

Oslo har mange fantastiske badeplasser med saltvann. Vi gir deg oversikt over de 20 beste badestedene i Oslofjorden.

På varme sommerdager er det lite som kan sammenlignes med et forfriskende bad i sjøen. For å gjøre valget enklere, har vi listet opp favorittstrendene i Oslo vest, Oslo syd, sentrum og øyene i Oslofjorden.

Oslo sentrum

Sørenga sjøbad er et nytt stort sjøbad på 190 meter med strand, stupetårn og trapper ned mot sjøen. Badeplassen ligger ytterst på Sørenga, og består blant annet av en stor flytende badeplass. Stedet er perfekt for en lang og avslappende dag langs sjøen, med umiddelbar nærhet til en rekke spisesteder. Lenger vest ligger Tjuvholmen bystrand, som på kort tid har blitt en populær perle ved sjøen. For kunstinteresserte er Tjuvholmen bystrand like ved Astrup Fearnley Museet, som gjør det mulig å kombinere to lidenskaper på ett og samme sted.

Sørenga sjøbad er et bademekka for liten og stor med stupebrett og trapper ned mot sjøen.


Oslo vest

Bygdøy har en rekke vakre badeplasser på rekke og rad. Huk er en av Oslos mest populære badeplasser med sandstrand, svaberg, gressletter, volleyballbane, spisesteder og turstier. Hvis du ikke ønsker å ligge tett inntil mange andre, anbefales et av de andre badestedene på Bygdøy. Paradisbukta er en skjult perle for mange, med nydelige svaberg mot Oslofjorden. Det samme er også Hydrostranda og Sollerudstranda på vestkanten.

Hvervenbukta er en av Oslos mest besøkte strender, og er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Oslo syd

Mange som bor på Oslo syd, foretrekker å bade i nærmiljøet. Det er nok av nydelige badeplasser i området, som blant ennet Nordstrand bad, Ingierstrand, Katten, Bestemorstranda, Fiskvollbukta, Bekkensten, Solvikbukta, Skinnerbukta og Ulvøya. Den mest kjente stranden, og den beste besøkte stranden langs Mosseveien, er uten tvil Hvervenbukta. Stranden har svaberg, sandstrand, gressletter og er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Hvis ikke du har tatt fergene til en av de vakre øyene i Oslofjorden, anbefales en tur i sommer.

Øyene

Hva er vel bedre enn å ta fergen i fem minutter til Hovedøya for å dra på en liten minferie? De vakre øyene i Oslofjorden nås med fergene fra Aker Brygge, og kan benyttes med billett fra Ruter. Hovedøya ligger kun fem minutter med ferge fra sentrum, med vakre små badestrender, svaberg, store gressletter og et rikt fugleliv. Hvis du ønsker en lengre fergetur, anbefales Gressholmen, Rambergøya og Heggholmen med idylliske svaberg, nydelig utsikt og fredet vegetasjon av fugler, dyr og vegetasjon.