VI ELSKER OSLO. VI ELSKER GAMLEBYEN

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. For at du skal bli litt bedre kjent med våre engasjerte og dyktige meglere, og byen vi er så glad i, presenterer vi en serie artikler hvor våre lokalkjente meglere forteller om hvorfor akkurat denne bydelen er spesiell og et område som er deres absolutte favoritt.

Først ut er den tidligere backen fra Vålerenga Hockey, Linus Juell som jobber på vårt kontor i Bjørvika.

Linus Juell på Teaterplassen på Grønland.
  • Navn: Linus Juell
  • Alder: 28
  • Født: På Årvoll, Oslo
  • Yngst av 6 søsken
Hvorfor elsker du Gamlebyen?

Den voldsomme variasjonen. Bydelen der du har de gamle flotte, tradisjonelle bygårdene på Tøyen og Grønland, men også de hypermoderne høyhusene i Barcode. Arbeiderklassen møter finansfolka – på en rusletur på 7 minutter. Det er ikke bare mangfoldet blant menneskene som gjør bydelen så unik. Du har alt fra store grønne oaser i Botanisk Hage og Tøyenparken, til urbane og livlige badeplasser på Sørenga og grønnsaktorget på Grønland. Her handler jeg ofte frukt, jeg opplever kvaliteten til å være mye bedre enn i tradisjonelle dagligvareforretninger og til langt lavere priser!

Botanisk hage på Tøyen.
Markedet i Gamlebyen.                  

Som i de fleste bydeler i Oslo, er det god temperatur i markedet her også. Det er mange unge som ønsker å flytte til denne bydelen, på grunn av at det er veldig sentralt, samtidig som det er mange eldre beboere som har bodd her hele livet som fortsatt vil bo her, men kanskje i noe nyere og mer moderne. Det er i tillegg et godt utvalg av boliger i flere størrelser. Man kan finne alt fra svære 5-roms med stukkatur og balkong, til nye topp moderne mindre leiligheter for single eller par.

Bydelen har dessuten gjennomgått en voldsom fornyelsesprosess de senere årene, og det er planlagt flere utviklingsprosjekter her fremover, så denne delen av Oslo har fått et kraftig løft og blitt et attraktivt sted å bo.

Favorittplass i bydelen?

Teaterplassen på Grønland! Denne deilige store åpne plassen midt på travle Grønland er som en oase her på Østkanten. Hit kommer jeg ofte – enten med kunder eller venner. Her er det et godt utvalg av restauranter og cafeer, og man kan ta seg en full middag med godt drikke – eller en kjapp matbit. På Grønland Gym pleier jeg å ta meg en god lunch, og på Oslo Mekaniske er det deilig å ta seg en pils, enten innendørs eller på uteserveringen. Eller man kan bare sette seg ned med en kaffe og se på folkelivet på plassen.

Teaterplassen på Grønland en varm sommerdag. Foto: Helge Høifødt

Om du vil vite litt mer om historien om Gamle Oslo og Bjørvika, kan du lese mer om dette her.