VI ELSKER OSLO. VI ELSKER TORSHOV

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. Denne gangen går turen til Torshov, hvor vår dyktige eiendomsmegler Eskil Næss Hagen både bor og jobber. Som beboer i området, kjenner han bydelen meget godt og forteller hvorfor Torshov er et fantastisk sted å bo:

Eskil Næss Hagen i Torshovparken. Foto: Luma Foto
  • Navn: Eskil Næss Hagen
  • Alder: 36
  • Født: På Grefsen, bor i dag på Sandaker
Hvorfor elsker du Torshov?

Det er noe spesielt med bydelen, den har liksom alt. Du kan rusle opp til Storosenteret med sine ca. 130 butikker eller du kan besøke spesialistbutikken Strøm Larsen som er byens beste slakter. For ikke å snakke om Torshov Sport som virkelig kan faget sitt.

Oslos kanskje beste slakter – Strøm-Larsen på Torshov. Foto: Creative Commons

Bydelen har alltid hatt et spesielt særpreg. Det er ikke bare de kjente Torshovgårdene som ble tegnet av Harald Hals og den berømte Skeid-oksen. Det er et mangfold i arkitekturen her. Foruten de gamle flotte bygårdene som ble bygget rundt 1920-tallet, har vi også de høye, røde OBOS-blokkene på Sandaker. Variasjonen gjør Torshov spesiell.

Menneskene som bor her gjør også bydelen fin å bo i. Torshov er både gammel, ung og ujålete. Vi har et bredt spekter av beboere, og man føler seg skikkelig hjemme her. For eksempel har vi nabolagspizzeriaen Caminito i Torshovsgata nr 1. Her er det så hjemmekoselig at Aftenpostens anmelder i sin tid ville gi servitøren en klem på vei ut.

Søker man kultur, kan man dra på Soria Moria hvor det er jevnlig teater, eller du kan dra på Nieu Scene og ta deg en øl mens du ser på up and coming komikere som prøver ut materialet sitt.

Småbarnsfamilier koser seg her, og de eldre kan slappe av i flere av de grønne lungene vi har.

Dessuten kommer man seg lett rundt herfra: T-bane på Storo og et godt nettverk av trikk og buss gjør at man lett kan komme seg til marka eller ned til sentrum, om man skulle ønske det. Personlig merker jeg at jeg reiser mindre og mindre til andre bydeler, rett og slett fordi jeg trives så godt med å bo her, og jeg finner alt jeg trenger nettopp her!

Markedet på Torshov.                  

Det er bra trøkk i markedet her oppe. Det er mange som søker seg hit på grunn av det gode miljøet og at det er store grøntarealer og godt utvalg av butikker og restauranter her. Spesielt i de klassiske Torshovgårdene går det unna. Vi merker at disse boligene er spesielt ettertraktet.

Generelt sett er det, i likhet med resten av Oslo, stor pågang på de fleste objektene som ligger ute.

Det er en stor variasjon i boligene. Selv om det i all hovedsak dreier seg om leiligheter, så varierer det fra ett-roms til store, luftige loftsleiligheter med flere soverom.

Favorittplass i bydelen?

Jeg liker å bruke bydelen for alt det er verdt, så det er vanskelig å bare plukke ut ett spesielt sted. Men om jeg skal nevne et sted jeg trives ekstra godt på, må jeg si at jeg ofte drar på Cafe Teater på Trikkestallen i Torshovgata 33. Her møter jeg venner over en øl eller en matbit fra den italienskinspirerte menyen. Min personlige favoritt er raviolien. Om sommeren er uteserveringen helt magisk. Stedet ligger litt unna all trafikken og man har utsikt til Torshovparken. Her kan du se på folk spille strandvolleyball eller basket. Trikkestallen har for øvrig også et dukketeater, om man liker det.

Dersom du har lyst til å treffe den ekte Torshovbeboeren, ville jeg nok anbefale Torshovparken. Dra hit til denne grønne lungen og nyt utsikten fra paviljongen, eller bare sett deg på en benk og se på pensjonister som spiller pentaque, eller folk som går tur med hunden sin. Parken er for øvrig også et populært sted å ha barnebursdager i disse koronatider. Her er det enkelt å holde avstand, og man har bursdagen sin i flotte omgivelser.

Trikkestallen på Torshov har både café med uteservering og dukketeater. Foto: Jan-Tore Egge

Om du vil lese litt mer om Torshov, kan du lese mer her