VI ELSKER OSLO. VI ELSKER SAGENE

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. I dag snakker vi med Marcus Egeland på kontoret vårt på Sagene, hvor han deler sine favoritter fra denne sjarmerende bydelen:

Marcus Egeland synes Sagene er unik med sin småbyfølelse i storbyen . Foto: Henrik Sporsheim
  • Navn: Marcus Egeland
  • Alder: 28
  • Født: I Spydeberg, bor nå i Oslo

Hvorfor elsker du Sagene?

Denne bydelen er fantastisk fordi den skiller seg ut. Den er en slags småby i storbyen. Selv om det er kort vei til alt, så får man følelsen av at man er utenfor byens støy. Her finnes store grøntarealer, spesielt rundt Akerselva, hvor man nå mot sommeren kan legge seg ned på gresset og bare slappe av. Du finner også Bjølsenparken ikke så langt unna. Her kan du også finne Hjemmets Kolonihager hvor Portveien 2 ble spilt inn, noe som jeg husker godt fra min barndom.

Ser dette kjent ut? I Hjemmets kolonihager kan du finne huset Portveien 2 ble spilt inn.
Foto: Hans-Petter Fjeld (CC-BY-SA)

Om du ikke har lyst å slappe av, har du Voldsløkka like ved hvor det er et vell av muligheter for den aktive: Fotball, beachvolleyball, innebandy, tennis, basketball og skatepark. Om vinteren kan du spille hockey inne i kunstishallen her. Liker du og sykle, men trenger å få den fikset, kan du finne Oslos kanskje flinkeste sykkelreparatører på Felgen Sykkelverksted.

Skatehallen på Voldsløkka. Foto: Helge Høifødt

Det er ikke mangel på kulinariske opplevelser heller: Du kan enten ta deg en tur til Sagene Lunchbar eller om du foretrekker Sushi, kan du prøve enten Helt Rått i Stockfleths gate Sushi House Sagene i Maridalsveien 162. Føler du kanskje for litt pakistansk, kan du for eksempel prøve Tandoori Hut i hjertet av Sagene. Gamle O. Mysterud er borte, men lever fortsatt i Mysterud Bar, som er en av mine favoritter her på Sagene. Her får du kjøpt lokalt øl i uformelle omgivelser.

De som bor her, blir boende lenge. Flere har bodd her hele livet. Det sier litt om hvor koselig det er her oppe. Den varierte boligmassen på Sagene gjør bydelen ekstra sjarmerende: Vi har de kjente River’n gårdene som er svært ettertraktet, i tillegg til gamle bygårder med stukkatur og utsmykninger på fasadene og fredede fargerike små trehus i Maridalsveien. Den velkjente Hønse Lovisa har for øvrig også fått sin statue i plassen midt i krysset Stockfleths gate og Gustav Jensens gate – rett ved siden av River’n-gårdene.

Hvordan vil du beskrive markedet på Sagene.                  

Som sagt, mange av de som bor her vil gjerne bli værende. Bomiljøet passer svært godt til mindre familier. Sagene har mange små boliger, og ikke så stor andel av de større leilighetene. Når det kommer større objekter på markedet, er det hard kamp om beinet.

Sagene har lenge vært en populær bydel, rett og slett på grunn av den småbyfølelsen det gir. Vi har mange på visning når objektene kommer ut på markedet.

Favorittplass i bydelen?

Selv om Sagene har mange fristende grønne lunger, og at Akerselva kan innby til bading om sommeren, må det nesten bli Mysterud Bar! Her er det uformelt, og du kan komme som du er. De serverer enkle retter, og her foretrekker jeg å ta en Sagene Pils fra det lokale Sagene Bryggeri sammen med Spekeskinkeplanken de serverer.

Betjeningen er hyggelig og får det til å føle deg skikkelig hjemme. Dette er en ordentlig nabolagspub. Og om jeg kan komme med en ekstra anbefaling, vil jeg også nevne Sagene Bryggeri som serverer ekte Oslo-øl!

Marcus Egeland foran favorittbaren sin på Sagene – Mysterud Bar. Foto: Henrik Sporsheim

Om du vil lese litt mer om Sagene, kan klikke her.