VI ELSKER OSLO. VI ELSKER GRORUDDALEN

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. Denne gangen går turen til Kalbakken-kontoret vårt i Groruddalen. Der møter vi eiendomsmegler Adrianna som selv er oppvokst i bydelen. Hun forteller oss alt om hvorfor det er hennes favoritt:

  • Navn: Adrianna Bialkowska
  • Alder: 24
  • Født: Oppvokst på Tonsenhagen i Groruddalen
Hvorfor elsker du Groruddalen?

Groruddalen er den perfekte blanding av alt. Fra kultur, til fasiliteter, mat og mennesker. Her finner du alt du trenger. På grunn av forskjeller i kultur, økonomi og bakgrunn, vokser barna opp med en god forståelse for andre mennesker. På skolen, butikken og i gata møter man folk av alle slag og det gjør Groruddalen til en kjempespennende bydel. Jeg tror at den umiddelbare nærheten til både by, fasiliteter, skole og natur er noe barnefamilier setter veldig pris på. Det er roligere her enn i byen, men du er samtidig så tett på at du enkelt kan ta turen inn til sentrum.

Plasseringen midt mellom sentrum og marka, sammen med god investering i grøntarealer, uteaktiviteter og andre attraksjoner gjør at man finner det aller meste i nærområdet. En tur inn til byen er dog bare en kort t-bane, buss eller togtur unna. For eksempel finner du Norges lengste tårn, Stovnertårnet, her. Et undringsmoment som både store og små har glede av når de besøker det. Tårnet slynger seg 15 meter over bakken, og er 265 meter langt. Jeg anbefaler alle å besøke Groruddalen og Stovnertårnet for en flott gåtur blant tretoppene!

Stovnertårnet
Stovnertårnet – Norges “lengste tårn”
Hvordan vil du beskrive markedet i Groruddalen?                  

Markedet har blitt veldig godt i Groruddalen. Spesielt de siste årene har bydelen i takt med satsingen, blitt veldig populær. Bare de siste 3-4 årene har prisene steget veldig. Det er flere som eier bolig her, men fremdeles veldig stort trykk fra folk som ønsker å leie. Å kjøpe bolig her i Groruddalen kan være veldig lurt. Investeringsmessig på grunn av utleiemulighetene, og selvfølgelig trivselsmessig hvis du vil bo her selv.  

Dessuten tror jeg mange har fått opp øynene for å bo litt utenfor smørja. Du får mye for pengene, spesielt arealmessig, men også siden du er så nære alt. Etter korona vet vi at flere ønsker seg ut av byen og i Groruddalen er det mye roligere – jeg tror det spesielt har hatt stor påvirkningskraft på populariteten.

Favorittplass i bydelen?

Toppen av Grefsenkleiva er mitt absolutte favorittsted. Det ligger på andre siden av den mer kjente Grefsenkollen. Her har man utsikt ut mot hele Oslofjorden og Groruddalen inkludert Tveita og Ellingsrud. Man kjenner det litt i bena etter de bratte bakkene opp dit, så det er en ganske god treningsøkt, men panorama-utsikten som venter på toppen er verdt det. Jeg er overbevist om at det må være en av Oslos beste utsiktspunkter.

Man kan for eksempel gjøre en hel dag ut av det, og ta turen opp til Grefsenkleiva før man avlegger et besøk hos mitt andre favorittsted: nemlig Bjerke Paviljongen. Paviljongen er en super trivelig kafé og bistro mitt i hjertet av Bjerkedalen. Det er familieeid og har historie helt tilbake til 1920-tallet. I dag drives den av 4. generasjon som blant annet har erfaring fra Michelin-restauranter. Superhyggelig lunsjsted med dødsgode bakervarer og kaffe, som på kvelden forvandles en uformell bistro perfekt til å nyte et glass vin med gode venner.

Vil du lese mer om Groruddalen? Sjekk her.