VI ELSKER OSLO. VI ELSKER CARL BERNER

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på. Oslo-gutten Truls Martin Nygaard hos Schala & Partners, Carl Berner setter spesielt stor pris på de mange grønne lungene i området:

  • Navn: Truls Martin Nygaard
  • Alder: 26
  • Jobbet i Schala partners i ca tre og et halvt år
  • Født: På Nordstrand. Bor på Majorstua.

Hvorfor elsker du Carl Berner?

Jeg elsker Carl Berner fordi det er det perfekte stedet å bo for folk i alle aldre! Her har du egentlig alt du trenger i hverdagen og litt til. For oss som er mye på farten er det helt ypperlig, da det er et kollektivt knutepunkt i Oslo. Du har både trikken, buss og T-bane her, så man kommer seg raskt rundt til hele byen. Ved Carl Berner finner man også noen av byens fineste parker etter min mening: Ola Narr og Tøyenparken er kjempestor, så her kan man enten nyte grilling og sosiale sammenkomster, men det er heller ikke noe problem å finne et sted her hvor man kan ligge helt i fred. I tillegg er Botanisk hage noen få minutter unna, og her er det fantastisk å ta med kjæresten, en venn eller familien på helgelunsj på Handwerk botaniske i nydelige omgivelser, og med deilig bakst og freshe, økologiske råvarer.

Gode mattilbud

Ett av mine favorittspisesteder i området er Schezuan Chengdu – her har det blitt mye take-away etter lange dager på jobb. De har nydelig og autentisk kinesisk mat og hyggelig service.  Hot Shop er også en restaurant som er verdt å nevne seg. Dette er en skikkelig gourmetrestaurant, som serverer utrolig bra mat i kule lokaler. Det er folk fra Fauna og Smalhans som står bak, så det bare må være bra. De har til og med vært tøffe nok til å beholde navnet til den gamle sex-butikken som holdt til i disse lokalene tidligere.

Handwerk Botaniske

Hvordan er markedet på Carl Berner og området rundt?

Markedet i bydelen har også tatt seg veldig opp de siste årene, da selve området har fått et skikkelig løft med blant annet Carl Berner-torg og Carl Berner-passasjen. Her finner man vinmonopol, blomsterbutikk, apotek og mye mer. 

Hva er din favorittplass på Carl Berner?

Favorittplassen min for å gå turer i området, er nok Rodeløkkas Kolonihager. Visste du at dette er Norges eldste kolonihage? Den ble anlagt så tidlig som i 1907 og har i dag 151 hytter. På sommeren er det en søndagskafe på toppen hvor jeg pleier å dra innom før visning, da de er åpent mellom 12:00-14:00 og jeg pleier å kjøpe en kaffe og vaffel. Men fordelen her på Carl Berner er at vi har mye å velge mellom, blant annet Botanisk hage, Tøyenparken og Ola Narr parken. Trehusbebyggelsen på Rodeløkka er også et sted med mye sjarm.

Har du lyst til å lese om flere av bydelene i Oslo? Forrige måned besøkte vi Kalbakken-kontoret vårt. Gikk du glipp av det kan du lese mer her .