VI ELSKER OSLO. VI ELSKER BJØRVIKA

Vi i Schala & Partners Eiendomsmegling elsker Oslo. Vi har en spesiell forkjærlighet for Oslo og alt hva byen har å by på.

Henrik Stråkander
  • Navn: Henrik Stråkander
  • Alder: 29
  • Jobbet i Schala & Partners siden 2018
  • Født: I Vadstena i Sverige, bor nå på Kampen  

Hvorfor elsker du Bjørvika?

Denne bydelen er så spennende, som viser Oslo som en moderne by. Man kommer ikke utenom arkitekturen, som er fantastisk. Bare det å gå inn i entreen i disse nye byggene i Bjørvika gir en god og eksklusiv følelse – litt som å komme inn på et hotell. Jeg skjønner godt at folk er villige til å betale det lille ekstra for dette

Foruten alt det nye, har du nærhet til alt i denne fremvoksende bydelen. Det hele startet jo med Operaen og Barcode, siden har bydelen bare utviklet seg til å bli et spennende område. Som nevnt, det hele begynte vel med Operaen, deretter har det kommet en rekke kulturtilbud og severdigheter for byen. Deichmanske bibliotek er mer enn et sted man kan lese bøker. Det har et vell av tilbud for hele familien. Munchmuseet har fått mye pepper, men jeg synes det er mektig.

Deichmanske bibliotek med Operaen i bakgrunnen. Foto: Helge Høifødt

Jeg synes også at det er fantastisk at Oslo kommune har fått Operastranda på plass. Det er jo kult å ha en skikkelig bystrand midt i byen!

Skal man ut å spise eller drikke, ligger mulighetene tett i tett. Selv elsker jeg burgeren på The Vandelay- bare husk å bestille bord først. Byens beste donuts finner du også her, på Talormade i Bispevika.

Skal du ha deilig japansk mat med knallutsikt, bør du teste ut Nodee Sky i Barcode. Fra 13 og 14 etasje kan du nyte en cocktail mens du ser utover Oslos nyeste bydel.

Fremover så vil det jobbes med å utvikle Gamlebyen også. Når Middelalderparken er ferdig, tror jeg det kommer til å bli helt fantastisk der.

Jeg synes også det et kult med de kanalene som vi finner ved Vannkunsten. Det gir litt Venezia-følelse. De som bor her, kan rusle rett ut døra, sette seg i kajakken og padle rett ut i Oslofjorden. Dette er det som er så unikt med Oslo: Nærheten til fjorden, bademuligheter midt i sentrum og allikevel urbant og moderne.

The Vandelay

Skal man ut å spise eller drikke, ligger mulighetene tett i tett. Selv elsker jeg burgeren på The Vandelay- bare husk å bestille bord først. Byens beste donuts finner du også her, på Talormade i Bispevika.

Skal du ha deilig japansk mat med knallutsikt, bør du teste ut Nodee Sky i Barcode. Fra 13 og 14 etasje kan du nyte en cocktail mens du ser utover Oslos nyeste bydel.

Fremover så vil det jobbes med å utvikle Gamlebyen også. Når Middelalderparken er ferdig, tror jeg det kommer til å bli helt fantastisk der.

Jeg synes også det et kult med de kanalene som vi finner ved Vannkunsten. Det gir litt Venezia-følelse.

De som bor her, kan rusle rett ut døra, sette seg i kajakken og padle rett ut i Oslofjorden. Dette er det som er så unikt med Oslo: Nærheten til fjorden, bademuligheter midt i sentrum og allikevel urbant og moderne.

Hvordan er markedet i Bjørvika og området rundt?

Det er liten tvil om at Bjørvika er et populært og attraktivt område, dette gjenspeiles i kvadratmeterprisen. Bjørvika er jo det «nye» i Oslo. Men det avhenger ofte av hva slags objekter som legges ut. De med sol- og sjøutsikt, går fort. Det er et helt nytt marked, med flere unike boliger. Prisnivået til tross – er objektet riktig, går det med én gang!

Her finner man pensjonister som har solgt unna eneboligen sin for å ha en behagelig pensjonstilværelse, til unge boligkjøpere som har lyst til å bo midt i smørøyet.

Men det er ikke bare pensjonister og unge som bor i dette nabolaget. Bjørvika har to barnehager: Strekkoden barnehage og Sørenga Barnehage, så bydelen legger også til rette for barnefamilier.

Hva er din favorittplass i Bjørvika?

Min favoritt er faktisk en nyhet. Operastranda kom ikke på plass før i sommer, men jeg har i alle fall benyttet meg av tilbudet. Det er blitt veldig fint langs med fjorden nå, og Operastranda er et flott tilskudd som jeg setter pris på. Sommeren i år var veldig bra, og jeg brukte stranda flere ganger, takket være det fine været vi hadde.  Jeg tror jeg hadde mitt siste bad her helt i slutten av august.

Operastranda i november. Foto: Helge Høifødt

Du kan trygt si at jeg allerede ser frem til neste sommer, da finner du meg på stranda.

Vi elsker Oslo. Her kan du lese mer om de andre bydelene vi er så glade i.

Har du lyst til å lese om flere av bydelene i Oslo? Forrige måned besøkte vi Kalbakken-kontoret vårt. Gikk du glipp av det kan du lese mer her .